.st0{fill:#FFFFFF;}

20 noiembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului 

Articole | 23/11/2021

20 noiembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Sâmbătă, 20 noiembrie, comunitatea globală a sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Acum 32 de ani, pe 20 noiembrie 1989, ONU a adoptat Convenția Internațională a Drepturilor Copilului.

Prin aceasta convenție, comunitatea umană a conferit anumite drepturi esențiale copililor. Este util să ne amintim de acest eveniment special și să repetăm unele dintre drepturile conferite.

  1.  Copilul are dreptul la a nu fi abuzat, neglijat ori maltratat, atât fizic, dar și psihic și sexual.
  2.  Copilul are dreptul la o mamă și un tată.
  3.  Copilul are dreptul să-și cunoască părinții biologici și să fie crescut de ei.
  4.  Copilul are dreptul să-și păstreze identitatea etnică, morală și religioasă.
  5.  Părinții au dreptul să determine educația morală a copiilor lor și dreptul de a asigura integritatea morală, etnică și religioasă a copiilor lor.
  6.  Copilul are dreptul la a nu fi discriminat pentru apartenența lui religioasă ori etnică.
  7.  Copilul are dreptul de a-și exprima libertatea de gândire, de conștiință și religie când este în custodia statului.
  8.  Copilul are dreptul de a-și manifesta religia și convingerile fără ingerința statului.

În ultimele decenii, statul secualar occidental a devenit cel mai agresiv instrument pentru încălcarea grosolană a drepturilor copiilor.

Căsătoriile între persoane de același sex, parteneriatele civile, pornografia, traficul de ființe umane, îndoctrinarea copiilor în ateism, educația sexuală, promovarea transgenderismului, marginalizarea familiilor tradiționale și religioase în societate, disprețuirea intenționată a familiilor cu mulți copii în numele prevenirii schimbărilor climatice, avortul, și alte practici similare, toate au afectul de a abuza, maltrată fizic și psihic cele mai inocente și firave ființe umane: copiii.

Nu putem uita, cu prilejul zilei internaționale a copilului, pe cei șapte copii ai Familiei Furdui pe care statul german îi abuzează și ale căror drepturi le sunt încălcate.

Sunt separați cu forța de părinți cu toate că vor să fie împreună, sunt privați de libertatea religioasă, iar părinților le este interzisă exercitarea drepturilor parentale pentru a păstra identitatea etnică, morală și religioasă a copiilor.

Vă îndemn să nu uitați aceste abuzuri grosolane și să vă aduceți contribuția la campania globală pentru reîntregirea Familiei Furdui și eliberarea grabnică și necondiționată a copiilor.

Vizitați wwwfurduifamily.org pentru a vă informa și participa.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.