.st0{fill:#FFFFFF;}

Barnevernetul în Romania sau cum Familia Română a devenit prizoniera Bruxellesului (III) 

Articole | 17/05/2023

Legile anti-familie recent puse pe rol sau votate în Parlament mă fac să cred că România a devenit un laborator al Uniunii Europene.

În România se încearcă experimente sociale care apoi pot fi impuse și altor țări. Presiunea începe cu țările obediente și docile, precum România, și cu țările unde liderii sunt timizi, precum dl Iohannis.

Aceste politici sociale sau legi nu ar fi putut fi testate în Polonia ori Ungaria, ambele fiind conduse de personalități cu discernământ.

Motivația Legii Barnevernetului din România descrie modul în care Familia Română a devenit prizoniera Bruxellesului. Ea nu este de inspirație românească și ne este în întregime străină.

În tradiția și cultura noastră, noțiunea de „separare” a copiilor de părinți nu a existat. Părinții noștri au avut copii mulți. Majoritatea dintre ei au fost săraci, nu de puține ori s-au dus la culcare cu stomacurile goale, și au trăit în condiții dificile și deloc confortabile.

Cu toate acestea nu i-a trecut nimănui prin minte să separe copiii de părinți ori să-i ia de la cei săraci și să-i dea la cei bogați.

Regula strămoșească la români a fost aceea impusă de Scriptură: ajutorarea celor săraci și cu mulți copii. Ba cu mâncare, ba cu haine, ba cu încălțăminte. Și nimeni nu s-a plâns. Am crescut împreună ca și o mare Familie Română.

Spiritul secularist și destructiv însă se reflectă în însăși noțiunea de separare, adică, de confiscare a copiilor de la părinți și trimitea lor în familii sociale.

Motivația Legii Barnevernet dă de gol acest obiectiv. Ni se spune că Legea Barnevernetului face parte din pachetul social pe care ni l-am asumat ca țară în 2020-2021 pe perioada pandemiei când UE ne-a donat 14,2 miliarde de euro și ne-a împrumutat 14,9 miliarde de euro.

Vă amintiți că dl Iohannis a participat la discuții și s-a întors în România cu un zâmbet triumfant pe buze spunând că vine de la Bruxelles cu tolba plină!

Pachetul e numește PNRR / Planul Național de Redresare și Reziliență. Unul dintre aspectele acestui pachet a fost „crearea unui cadru juridic pentru a preveni separarea copiilor de familie ... și intrarea în vigoare a unui act legislativ necesar pentru a preveni separarea copiilor de familie și sprijinirea familiilor vulnerabile”.

Cu un vot minim împotrivă, proiectul de lege a fost adoptat de parlament. E îndoielnic că dl Iohannis va ataca legea la Curtea Constituțională.

Legea nu e constituțională. Nu își trage de fapt autoritatea din Constituție, ci dimpotrivă, o încalcă. Încalcă drepturile copiilor la părinți, la o mamă și un tată, dreptul de a aparține la o familie, la familia lor biologică. În plus, ea încalcă în mod grosolan drepturile părintești.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.