.st0{fill:#FFFFFF;}

Cinstim generația care a făurit România Mare! 

Articole | 13/05/2023

Pe lângă discursurile anemice pe care le auzim de ani de zile, este îndoielnic că elita politică de la București va încuraja patriotismul, dragostea de țară, cinstirea înaintașilor noștri ori respect pentru valorile creștine cu prilejul zilei de 10 mai.

Noi, însă, cetățenii de rând, deținem și promovăm o perspectivă diferită. Noi cinstim generațiile trecute care au ținut piept imperialismului occidental și invaziei musulmane vreme de secole. Patriotismul și valorile pe care generațiile trecute le-au prețuit au dus la Marea Unire din 1918 și la România Mare.

Atingerea acestui succes, însă, ne-a costat enorm. E bine ca astăzi, de Ziua Independenței, să ne reamintim câteva date elementare.

În primul Război Mondial România a pierdut, în cursul luptelor armate, între 8 și 9% din întreaga ei populație. Înaintea noastră se află Serbia cu o pierdere de între 17 și 28% din populație și Imperiul Otoman cu între 13 și 15% din populație. În 1918, România de dinaintea Marii Uniri avea 7,5 milioane de locuitori, iar numărul celor pieriți în război a fost între 580.000 și 665.706.

Cei care astăzi dețin puterea politică și economică în Europa au pierdut, în comparație cu România, un procent sau număr mult mai mic. Belgia a pierdut 123.000 de oameni, Norvegia 1.180 și Suedia 800.

În al Doilea Război Mondial România a pierdut 500.000 de oameni, Finlanda 95.000, Luxemburg 5.000, Olanda 210.000, Norvegia 10.200 și Suedia 28 de persoane. Norvegia și Suedia au fost țări neutre, iar Spania a pierdut 4.500 de oameni.

SUA a pierdut 407.000 de oameni, iar Marea Britanie 383.000.

Practic, nu există familie din România care să nu fi avut pe cineva în familie sau între rudeniile ei tineri care să nu fi luptat în cele doua conflicte militare mondiale ori să nu fi avut pe cineva care să fi murit ca urmare a acestor războaie.

În Secolul XX, aproximativ 1,1 milioane de români au murit pentru a proteja civilizația și democrația în Europa. Au murit luptând împotriva imperialismului occidental, al imperialismului țarist, al nazismului și al comunismului.

Contribuția noastră a fost enormă în comparație cu cea a Olandei, Suediei, Norvegiei, Belgiei, Spaniei, Franței și, de fapt, a majorității țărilor europene.

Din toată truda și jertfa asta enormă ne-am ales cu o Românie ciuntită teritorial, un regim totalitar timp de două generații și o Românie care încă este tratată ca și o semicolonie a țărilor occidentale, dintre care unele foste state imperialiste ori țări care au jertfit mai nimic pentru supraviețuirea civilizației și democrației în Europa.

Suntem mândri nu doar de faptul că suntem români. Suntem mândri și de contribuția enormă pe care am făcut-o pentru protejarea și avansarea civilizației europene, dar mândri și pentru contribuția la fel de importantă pe care am adus-o la apărarea creștinismului în partea noastră a lumii.

Să nu îi uităm niciodată pe străbunii noștri care au murit pentru țară, Europa și creștinism!

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Război Mondial
Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.