.st0{fill:#FFFFFF;}

Clasa politică vrea avort. Noi vrem copii! 

Articole | 08/08/2022

Criza demografică a României devine tot mai acută. Recensământul populației din anul acesta arată că în România locuiesc cu puțin peste 19 milioane de oameni, iar în diaspora 4 milioane. [Link: https://revista22.ro/…/seful-ins-populatia-stabila-a…]

Care este răspunsul clasei politice la această catastrofă socială fără precedent a României?

Politicienii vor avort, iar noi vrem copii. Există un disconect acut între ei și noi. Ei privesc spre moarte, noi spre viață. Declarațiile liderilor de partid, făcute după decizia Tribunalului Suprem din SUA pe 24 Iunie, indică, fără ambiguitate, unde se poziționează fiecare partid aflat la guvernare: avort.

Nu îndrăznește nimeni, de teama Bruxellesului probabil, să schimbe subiectul. Nimeni nu îndrăznește să spună: ce facem cu copiii nenăscuți? Ce facem privind catastrofa demografică a țării? O catastrofă pe care o cunoaștem de mulți ani, cauzată de noi, și privim în altă parte. Ori lăsăm pe seama generațiilor viitoare să rectifice criza demografică.

Lucrurile, însă, stau și mai rău: tot mai puțini copii se nasc în România și populația îmbătrânește rapid. În 2020 s-au născut 178.600 de copii, cel mai mic număr de după 1930. Recensământul din România Mare a anului 1930 a înregistrat 18 milioane de ființe umane. La 1 ianuarie 2021 numărul copiilor sub 18 ani în România era de 3,9 milioane, ori 17,6% din total. [Link: https://evz.ro/romania-inregistreaza-cel-mai-mic-numar-de…]

Procentul este în scădere, în timp ce procentul celor peste 65 de ani crește. Dezechilibrul demografic are și va avea consecințe imense și în întregime negative pentru România. În primul rând privind economia națională care va scădea. Vor fi tot mai puțini tineri și oameni pe piața muncii care să muncească și din munca lor să plătească pensiile părinților și bunicilor, îngrijirea medicală, educația, apărarea națională.

Începând cu 2021, la 143 de bunici sunt doar 100 de copii sub 15 ani. Imediat după Revoluție era tocmai invers: la 100 de bunici, România avea între 140 și 150 de copii sub 15 ani. România era tânără, dar a îmbătrânit repede și profund de atunci încoace.

ONU prevede declinul demografic continuu al României. Conform unui studiu din 2017, în 1950 România avea 16 milioane de locuitori, 19 milioane în 2017, 18 milioane în 2030, 16 milioane în 2050 și 12 milioane în 2100.

E vremea să ne debarasăm de ambiguități: lipsa interesului oficialităților față de soarta copiilor nenăscuți este nu doar crasă, dar și letală. Fără ei, inima demografică a României va înceta să mai bată.

Autor:Petre Costea, președinte ARN

Petre scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.