.st0{fill:#FFFFFF;}

Declinul credinței 

Articole | 23/06/2022

Din nefericire, din 2015 încoace observ sondaje de opinie și studii mai puțin încurajatoare pentru creștini. Numărul americanilor care se identifică a fi creștini practicanți, dar și al celor care cred în Dumnezeu, scade de la an la an.

În procente care întristează. Este, într-un sens, rezultatul secularizării forțate ori pasive la care generația tânără și generația de mijloc a vieții sunt supuse.

Gallup a publicat, pe 17 iunie, ultimul sondaj de acest gen care confirmă declinul continuu al credinței în Dumnezeu.

Conform sondajului, efectuat în mai, 17% dintre americani "don't believe in God / nu cred în Dumnezeu". Studiul nu îi identifică pe acești oameni ca fiind atei, doar oameni care aleg să nu creadă.

În anii 60, 98% dintre americani spuneau că ei cred în Dumnezeu.

În 2011 procentul acesta era de 92%, iar anul acesta e de doar 81%.

Procentele acestea probabil că sunt mult mai mari în România, dar secularizarea în România nu mai poate fi pusă la îndoială.

Ceea ce impune o obligație majoră fiecăruia dintre noi să ne educăm copiii, nepoții, și generația tânără în valori. Să-i alfabetizăm în creștinism.

Sondajul de opinie poate fi urmărit aici: https://news.gallup.com/poll/393737/belief-god-dips-new-low.aspx

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.