.st0{fill:#FFFFFF;}

Familia, fundamentul viitorului 

Articole | 15/05/2021

Încă suntem foarte mulți cei care ne-am bucurat de un cămin format din bunici, părinți și copii sau nepoți. Atmosfera dintr-o familie sănătoasă, clădită pe dragoste, este una care nu se poate compara cu nimic. Părinți iubitori care fac sacrificii mari pentru copiii lor, bunicii care răsfrâng asupra nepoților toată bunătatea adunată parcă într-o viață de om, alături de cei mici care stau fără nicio grijă sau aleargă prin cămin și fac în fiecare zi pozne scuzabile.

Astăzi, 15 mai, este ziua internațională a familiei, o zi în care este important să subliniem importanța familiei ca celulă formatoare a societății. Acum avem țări sau popoare pentru că, în urmă cu mult timp, au fost întâi niște familii. Familii care au crescut și au devenit națiuni. Avem o lume întreagă populată cu oameni, pentru că la început a fost o familie.

Avem oameni de cultură, doctori, ingineri, inventatori, preoți, pastori, sportivi celebrii - pentru că acești oameni au avut părinți minunați care, cu resursele de care au dispus, au crescut și au educat niște copii , ajutându-i astfel să devină OAMENI - în adevăratul sens al cuvântului. Au devenit oameni care au înfruntat greutățile, având siguranța decolării de pe pista unei copilării reușite, oferită de o familie care a știut cel puțin să încurajeze băieții să devină bărbați onorabili care să își dovedească bărbăția prin altruism, dibăcie în cunoașterea unei meserii oarecare și respectul pentru ceilalți, iar fetele să devină femei respectabile.

Societatea de azi minimizează importanța familiei naturale în perpetuarea speciei umane și în crearea unei baze foarte solide a societății. Oamenii au înlocuit plăcerea găsită în mijlocul căminului familiei naturale cu plăceri artificiale. Au înlocuit romantismul și trăinicia relației dintre soț și soție cu aventuri răzlețe care provoacă în cele din urmă multă durere, dezamăgire și dezorientare.

Au rezultat foarte mulți copii din relații conjugale avute în afara căsătoriei sau la o vârstă nepotrivită, copii care au devenit, de fapt, ai nimănui sau poate au ajuns să fie traficați, sau din care au crescut viitori populatori ai pușcăriilor, sau care au ajuns în "familiile" homosexualilor unde au fost iarăși abuzați, dezvoltând o stimă de sine aproape inexistentă și având la bază o imagine complet deformată asupra familiei și societății.

Rata cea mai mare a infracționalității aparține celor care provin din familii eșuate, din familii în care părinții nu au fost responsabili, din familii care nu au fost, de fapt, niciodată familii.

Astăzi, în mod special, vrem să afirmăm că prețuim familia, că respectăm părinții care dau naștere la copii sau adoptă în familiile lor formate din mamă și tată, copii abandonați, apoi îi cresc și îi educă cu toată perseverența, dragostea și dăruirea. Și ne-am bucura să vedem cât mai multe familii de acest fel.

Viitorul ori aparține familiilor, ori este compromis.

Autor: Vasile-Avram Ursaciuc

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.