.st0{fill:#FFFFFF;}

Furtuna care zguduie Europa 

Articole | 27/12/2021

În casele noastre încă este cald, iar gazul încă prezent în sobe. Dar facturile sunt imense și în creștere de la zi la zi.

Inflația este o amenințare serioasă pentru buzunarul românului cum de altfel este o amenințare la mai toți cetățenii occidentali.

Fie că ne aflăm la pompa de combustibil ori încărcăm bateriile electrice ale mașinilor, fie că ne umplem coșul cu cumpărături, suntem tot mai șocați de cifrele de la capătul bonului de plată.

Trecem printr-o furtună. O mare furtună din care noi simțim doar o mică parte. Este însă o furtună artificiala în care ne-a adus nesăbuința liderilor UE.

Prețurile cresc, în primul rând, din cauza politicilor climatice promovate de UE. În Marea Neagră sunt resurse mari de gaze naturale, dar UE și politicienii României nu ne lasă să ne încălzim cu ele ori să le valorificăm în interesul național.

Conflictul cu Rusia agravează problema și prețurile vor continua să crească. Guvernanții caută să aplaneze criza pe spatele copiilor noștri. Se oferă să plătească ei o parte din facturi, intrând astfel în datorii pe care copiii noștri vor trebui să le plătească.

Furtuna europeana este și mai intensă la nivel de securitate. Rusia amenință Ucraina, iar "aliații" nu sunt la unison privind riposta ori dacă ar trebui să riposteze.

Germania, lașă, ca de obicei, anunță că nu va trimite armament Ucrainei și solicită "prudență" când e vorba de boicot ori sancțiuni economice împotriva Rusiei în cazul în care va ataca Ucraina.

Croația deja a anunțat că nu va trimite militari ori armament în cazul unui conflict. Cu alte cuvinte, mai multe țări din NATO au informat public Rusia că ele nu vor sări în ajutorul Ucrainei în caz de conflict.

Poziția Germaniei nu e doar lașă. E și ipocrită. Milioane de tineri au murit pentru a contracara imperialismul german în Primul și al Doilea Război mondial. Din asta a beneficiat, în final, Germania.

Democrația și statul de drept au fost restabilite, iar economia a înflorit. Dar în aceste zile serioase pentru securitatea Europei, Germania spune pe față că nici un german nu va muri pentru a păzi Europa de imperialismul rusesc.

De fapt, nu a făcut-o nici pe vremea comunismului, propunând, încă din anii 70, relații economice apropiate cu lumea comunistă pentru a menține "pacea".

Poziția Germaniei e consistentă, dar regretabilă. A rămas consistentă de 150 de ani. Cancelarul Bismark e creditat cu fraza :

"balcanii nu merită oasele unui soldat pomeran"
"the Balkans are not worth the bones of a Pomeranian soldier"

 Acum 150 de ani Germania nu era interesată de ceea ce se întâmpla în sud-estul Europei. Nu i-a păsat niciodată. Nu îi pasă nici acum.

Europenii sunt supuși unor mari dileme în aceste zile reci de iarnă. Vina, însă, o poartă și ei. Dar tot ei o pot rezolva.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.