.st0{fill:#FFFFFF;}

Italia: Proiect de lege împotriva homofobiei 

Articole | 02/06/2021
Proiectul de lege împotriva homofobiei (Ddl Zan) și riscul indoctrinarii copiilor in școli cu teoria gender.

Asociațiile LGBT și unele partide politice in Italia doresc o lege împotriva homofobiei, numita legea Zan ( după numele deputatului PD Alessandro Zan , care a propus-o). 

Legea Zan a fost aprobată in noiembrie 2020 in camera deputatilor , iar la ora actuala este blocata in Senatul italian. 

Legea Zan își propune ca și obiectiv modificarea unui articol din codul penal - mai exact cel care pedepsește propaganda și instigarea la delincventa pe motive de discriminare rasiala,etnica sau religioasa.

Modificarea consta in a adăuga pe lângă motivele legate de rasa, etnie, religie, si motivele legate de sex , gen, identitate sexuala, identitate de gen.


Acest proiect de lege este inutil intrucat persoanele homosexuale și transexuale sunt deja tutelate (protejate) de lege împotriva actelor de violenta,a insultelor si discriminarilor, in modul in care sunt tutelati toți cetatenii , indiferent de orientarea lor sexuale.

Legea Zan prevede pedeapsa cu inchisoarea pentru actele de homofobie și transfobie - acte care sunt definite neclar, și pentru acest motiv pune in pericol libertatea și drepturile , in primul rand a femeilor și copiilor.

Un alt aspect grav a acestui proiect de lege in cazul in care va fi aprobată definitiv in Senat este ca introduce pt prima data un concept necunoscut in sistemul juridic italian asa-zisa identitate de gen (teoria gender ) - și este definită in Art. 1 din proiectul de lege ca și : perceptia subiectiva pe care o are o persoana de ea insași ca și femeie sau bărbat , independent de sexul anatomic de la naștere; este așa-zisa teorie de gen (gender) - ideea care considera ca persoanele nu sunt femeie și bărbat in funcție de cum este structurat anatomic, biologic , sexual, cromozomic , ci in baza a cum se simte in acel moment ; și aceasta percepție poate sa se schimb in timp; nu este nevoie sa se supuna la nici o intervenție chirurgicală, nu trebuie sa se îmbrace diferit, trebuie doar sa se simta într-un anumit fel.

De fapt proiectul de lege impune concepții controversate de “gen” și “identitate de gen”, obligandu-ne sa tratam un bărbat biologic care se simte femeie - ca si femeie , in toate situațiile: garantându-le accesul in locuri rezervate femeilor, ca și : toalete, vestiare , competiții sportive, etc. (In caz contrar , se risca pedeapsa pentru acuzația de discriminare pe baza identității de gen).

Dacă o asemenea lege va fi aprobată va fi foarte dificil pentru funcționarii publici și magistrați. Dacă vreunul dintre ei va refuza o astfel de persoana pe baza evidenței
obiective , anatomice,comportamentul lor ar integra o discriminare și ar risca sancțiuni penale relevante: închisoare de 1 an și 6 luni .
Sau : dacă non recunoașterea identității de gen ar fi făcută de o asociație , participantii la asociație pt simplul motiv ca erau prezenți ar risca închisoare până la 4 ani , iar directorii, conducătorii de asociație ,ar risca până la 6 ani de închisoare.

Alte riscuri a unei astfel de legi ar fi:
   - facilitarea abuzurilor și violențelor reale împotriva femeilor , cum de
altfel s-a intamplat in țările care au adoptat astfel de legi.
   - ar introduce ideologia de gen in școli , prin “Ziua Națională împotriva
homofobiei tranfobiei, bifobiei, lesbifobiei “, ocazie in care vor trebui
organizate in școli intalniri , ceremonii și alte inițiative de acest fel.

De fapt Articolul 7 alin 3 din acest proiect de lege prevede : instituirea
unei “zile naționale pt combaterea homofobiei, transfobiei, bifobiei și
lesbifobiei” cu scopul de a promova teoria gender.

Articolul 3 al acestei legi , spune ca cu ocazia acestei zile trebuiesc organizate
ceremonii, intalniri și alte inițiative utile pt difuziunea acestei teorii , și mai
ales in școli .

Aceasta indoctrinare cu teoria homosexuala pune in risc dreptul sacru al părinților de a-și educa copiii, care este un drept susținut nu doar de constitutie dar si de Art.26 alineatul 3 din “Declarația universală a drepturilor omului”.


Autor : Cardas ( Horj ) Maria Stela - ARN Italia 
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.