.st0{fill:#FFFFFF;}

Migranții romi urmează tendința persoanelor non-latino-americane care se prezintă la graniță 

Articole | 02/06/2021

Migranții romi din Europa se îndreaptă spre granița S.U.A-Mexic și ajung pe țărmurile unui mic oraș de pe malul râului, devenind astfel ultimul grup de migranți care s-au adunat în America de când președintele Joe Biden și-a preluat funcția în ianuarie.

Creșterea numărului de persoane non-latino-americane care se prezintă la granița de sud a devenit o tendință, deoarece grupurile din Europa și America de Sud își asumă riscuri mai mari în speranța de a fi primiți în Statele Unite, de când administrația Biden a relaxat protocoalele de imigrație.

MII DE BRAZILIENI ÎNCERCĂ SĂ INTRE LA NOI ÎN MOD ILEGAL LA FRONTIERA DE SUD  

Agenții de poliție de frontieră care lucrează de-a lungul râului Rio Grande din Roma, Texas, au reținut peste 2.200 de români de la începutul anului fiscal 2021, care a început în octombrie 2020. Această cifră este de opt ori mai mare decât cea din 2019 și 2020. Pe lângă români, peste 15.000 de oameni din Brazilia și Venezuela au fost întâmpinați la frontieră, doar în luna aprilie.


Migranții romi care solicită azil, fac parte din cel mai mare grup minoritar etnic din Europa. Cei care au vorbit cu Reuters după ce au venit de peste râu, au spus că pleacă din cauza rasismului din România. Vămile și protecția frontierelor, agenția federală care urmărește activitatea de frontieră, a împărtășit mai întâi datele de reținere cu Reuters.

Mulți dintre migranții europeni zboară în Mexic din Europa, deoarece Mexicul nu cere vizitatorilor să obțină o viză înainte de a intra în țară. Din Mexic, migranții călătoresc la granița S.U.A-Mexic și își croiesc un drum prin râul de frontieră din sudul Texasului, unde agenții de frontieră din partea S.U.A îi vor lua în custodie. Persoanele care depun cereri de azil nu vor fi respinse la frontieră, în ciuda unui ordin de sănătate publică în vigoare, potrivit căruia toți traversatorii ilegali ar trebui sa fie returnați peste graniță.

Romii nu au o casă națională și provin din majoritatea națiunilor europene, inclusiv Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia. Timp de secole, romii au fost discriminați și nu au fost bine-primiți de alte țări europene, uneori determinându-i pe aceștia să trăiască pe drum.

Tentativele de intrare ilegală la frontiera sudică au depășit numărul de 178.000 în aprilie, cea mai mare fiind într-o singură lună din anul 2000 încoace. Administrația Biden a dat vina pe predecesorul său pentru creștere și a refuzat să o considere o „criză”, în ciuda deschiderii a mai mult de o duzină de adăposturi de urgență care deține numărul fără precedent de copii neînsoțiți care trec peste graniță din luna februarie.

Sursa : washingtonexaminer.com

Tradus de : Denisa Lorena Bilav

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol.