.st0{fill:#FFFFFF;}

Sărbătorim Ziua Internațională a Copilului 

Articole | 01/06/2021

Astăzi este Ziua Internațională a Copilului. Inițial desemnată să atragă atenția asupra condițiilor tragice în care trăiesc mulți copii din lume, Ziua Internațională a Copilului e încă relevantă astăzi, dar nu doar din perspectiva obiectivelor ei inițiale.

La început, Ziua Internațională a Copilului a fost desemnată să atragă atenția asupra sărăciei în care foarte mulți copii trăiau ori încă trăiesc, analfabetismului și lipsei de educație, exploatarea economică cronică a copiilor, și efectul dezastruos al conflictelor armate asupra lor, inclusiv migrația și despărțirea de părinți.

Din fericire, multe dintre aceste flagele inițiale care au cauzat suferințe nedescrise copiilor au fost ameliorate. Astăzi, mai puțini copii trăiesc în sărăcie decât acum 50 de ani, mai puțini dintre ei sunt analfabeți, iar condițiile lor de muncă s-au ameliorat în mod semnificativ.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, însă, este potrivit să ne gândim și să menționăm noile flagele care distrug viața și inocența copiilor și care fie că nu existau ori fie că existau la o scară mult mai limitată ca astăzi.


Amintesc aici exploatarea sexuală a copiilor, sexualizarea copiilor, pedofilia, copiii care sunt forțați să trăiască în cămine formate din adulți de același sex și unde nu pot învăța rolurile adecvate de viață pentru a se dezvolta normal ca adulți, pornografia infantilă, surogatul, sclavia sexuală, traficul de copii pentru a fi abuzați sexual, confuzia sexuală cu care sunt îndoctrinați copiii în școlile occidentale, și alte lucruri murdare ca acestea.

Acestea din urma sunt flagele inventate și promovate de statul secular, ori consecințe ale comportamentului imoral și decadent al adulților.

În 1990, Organizația Națiunilor Unite a desemnat un raportor special care să monitorizeze la nivel global exploatarea sexuală a copiilor. Se numește Raportorul Special ONU privind vânzarea și exploatarea sexuală a copiilor. Tot la câțiva ani acest Raportor emite un raport privind exploatarea sexuală a copiilor.

De la an la an exploatarea sexuală a copiilor se intensifică. Pentru acest lucru suntem vinovați în primul rând noi, adulții, apoi statul secular care nu face mai nimic pentru protejarea copiilor de abuz sexual, mass-media care sexualizează copiii, autoritățile care nu adoptă legislații ferme pentru pedepsirea răufăcătorilor, și mediul intelectual și academic care promovează transgenderismul la copii și ideologia de gen în numele drepturilor copilului.

Condamn aceste manifestări imorale și decadente. Din nefericire, Parlamentul European nu a făcut mai nimic pentru a preveni exploatarea sexuală a copiilor ori traficul de ființe umane.

Tot azi, condamn și asaltul statului secular asupra familiei naturale, destrămarea intenționată a familiilor naturale, confiscarea copiilor de la părinții lor biologici, și practicile statului secular desemnate să uzurpe drepturile parentale.

Nu putem în această zi să nu ne amintim și de copiii nenăscuți. Și ei sunt abuzați în modul cel mai radical și feroce de către adulți și societatea seculară: sunt avortați, iar cel mai fundamental drept al lor, dreptul la viață, nu le este recunoscut.

Haideți, cu prilejul acestei zile speciale, să medităm la situația tragică în care milioane de copii trăiesc astăzi, la milioanele de copiii care sunt avortați în fiecare an, și să ne aducem fiecare aportul la remedierea cât mai grabnică a acestor probleme.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.