.st0{fill:#FFFFFF;}

Secularismul se clatină: Texas scoate avortul în afara legii 

Articole | 09/09/2021

Pe 1 septembrie a intrat în vigoare legea Texasului care indirect pune capăt avortului după 6 săptămâni de sarcină.

Vestea a făcut înconjurul lumii, iar seculariștii se clatină și se înspăimântă. Pe 2 septembrie, Curtea Supremă a SUA a respins petiția avortiștilor de a bloca intrarea în vigoare a legii.

Legea penalizează cu 10.000 de dolari clinicile de avort, medicii, asistentele medicale, și orice persoană care în mod direct ori indirect facilitează prestarea serviciilor de avort.

Legea în sine nu interzice avortul. Nu penalizează femeile care fac avort. Penalizează și pune în afara legii industria avortului, adică pe cei care trag foloase financiare de pe urma avortului: medicii care fac avort, clinicile de avort, asistentele medicale care participă la servicii de avort.

Prin ce mijloace? Legea permite oricărui cetățean texan să dea în judecată pe cei care prestează servicii de avort (abortion providers) după 6 săptămâni de sarcină în statul Texas.

Fiecare persoană implicată plătește pagube de 10.000 de dolari pentru fiecare avort.

De ce de la 6 săptămâni de sarcină? Pentru că, spun experții, la 6 săptămâni de sarcină se detectează bătăile inimii în copilul nenăscut.

În acest fel, Texasul recunoaște viabilitatea ființei umane începând de la 6 săptămâni de sarcină și nu de la 21 de săptămâni cum a decis Curtea Supremă a SUA în 1973 în cazul Rowe v. Wade.

Istoria decurge în mod ironic. Legalizarea avortului în SUA s-a făcut la începutul anilor 70 tot în Texas prin arestarea unei femei care făcuse avort.

 Cazul ei a ajuns, în timp, să fie judecat la Curtea Supremă care a recunoscut, în 1973, existența unui drept la avort.

După jumătate de secol, Texasul devine primul stat american care practic pune avortul în afara legii.

Reacția avortiștilor a fost extremă. Intrarea în vigoare a legii i-a năucit. Încă le va mai lua ceva timp să se dezmeticească.

Dl Biden nu recunoaște dreptul la viață al copilului nenăscut. Unele companii din Texas au anunțat că își vor reloca sediile și angajații în alte state.

ONU a reacționat în mod extrem, acuzând Texasul de discriminare structurală împotriva femeilor. 

Felicitări Texasului și celor care au perseverat pentru recunoașterea dreptului la viață al copiilor nenăscuți!

Vă reamintesc că la europarlamentarele din 2014 și 2019 am candidat pe o platformă pro-viață, afirmând frecvent dreptul la viață al copiilor nenăscuți.

Seculariștii ne spun că ei :

sunt de partea corectă a istoriei 
on the right side of history 

Dar cine râde la urmă, râde mai bine. După jumătate de secol își dau seama că în lume încă există oameni raționali, o rămășiță care nu se închină idolatriei morții și resping cultura morții.

Lecția Texasului este mai ales o lecție bună pentru creștini. Perseverența, inevitabil, duce la consecințe pozitive.

În 1973, baptiștii americani au adoptat, spre rușinea lor, o rezoluție în care exprimau aprecieri pentru decizia Curții Supreme din SUA de a legaliza avortul.

O rușine nu doar pentru ei, ci și pentru toți creștinii. Din fericire, baptiștii și-au venit în fire în 1979, când forțele conservatoare din mișcarea baptistă au anulat rezoluția din 1973, devenind apoi motorul mișcării pentru viață din SUA.

Din istoria lor trebuie să învățăm și noi. Creștinii din Texas au scontat o victorie uriașă care clatină secularismul occidental. 


Au scontat această victorie nu stând cu mâinile încrucișate, ori în buzunar, ori zicând celor implicați "nu aveți nicio șansă", "seculariștii sunt mai tari decât voi" ori fraze similare pe care eu încă le aud, din nefericire, din partea multor creștini din România. 


Au scontat victoria aceasta nu doar pe genunchi, nu repetând până la paralizie că "Dumnezeu va purta de grijă", ci efectiv implicându-se în alegeri, candidând și perseverând vreme de 50 de ani spre ținta care le-a stat în față: stoparea uciderii copiilor nenăscuți.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.