.st0{fill:#FFFFFF;}

Viitorul Europei, fără noi? 

Articole | 01/04/2021

Zilele acestea elita nealeasă democratic a Europei discută viitorul ei. Fără noi. Semnalele de până acum denotă că nimeni nu ne va cere părerea.

Încă de anul trecut, liderii UE au discutat organizarea unei Conferințe privind viitorul Europei / Conference on the Future of Europe. La începutul lui martie s-a dat o Declarație comună privind organizarea conferinței, iar pe 24 martie lideri unionali au avut prima întrunire privind organizarea conferinței: când se va ține, unde, cine va participa, cine va putea să-și facă auzită vocea. 

Ca de obicei, ședințele acestea au loc în Bruxelles, nu București, Bratislava ori Varșovia. La ele participa persoane desemnate de Parlamentul European, Consiliul European și Comisia Europeană. Anticipez câteva mutații nedemocratice ale celor care organizează Conferința, șiretlicuri chiar, și propaganda ipocrită că întregul proces, odată încheiat, a fost democratic și transparent. Anticipez, și mai mult, o "lovitură de stat", un "coup", încă o arcana imperii despre care scriam în ianuarie când comentam cartea lui Luuk van Middelaar, The Passage to Europe.

Conferința se va desfășura, anticipez eu, pe o traiectorie prestabilită care să asigure integrarea și mai pronunțată a Uniunii Europene, dar și diminuarea și mai pronunțată a suveranității naționale. Prezența în grupul celor care organizează conferința a lui Guy Verhofstadt, în capacitatea lui de reprezentant al Parlamentului European, dă un înțeles clar în sensul acesta: Verhofstadt nu iubește suveranitatea națională. El propune federalizarea cât mai grabnică a Europei.

Se vor încheia înțelegeri care vor constrânge țările membre să prevină un "exit" de tipul "Roexit", "Polexit", "Grexit", etc. O astfel de înțelegere a fost făcută deja anul trecut. Este vorba de Fondul European de Relansare Economică, care a împrumutat, pentru prima data în istoria UE, fonduri în numele UE, nu a țărilor membre la nivel individual. Ceea ce denotă că de acum datoriile sunt colective, nu individuale.

Est-europenii, inclusiv românii, nu vor avea o voce în vacarmul orchestrat de elita nealeasă democratic a UE. Occidentalii nu gândesc în termeni europeni. Gândesc în termeni occidentali. Analizele și strategiile lor nu iau în seamă nevoile esticilor. Un exemplu grăitor este chiar cartea lui van Middelaar, considerată cea mai autoritară carte privind formarea Uniunii Europene.

În cele 312 de pagini ale cărții (cu font 6) România e menționată doar o singură dată, și nu în sens tocmai elegant. (Pagina 198) ("Romania and Bulgaria, which had failed along the way to catch up with their neighbors in their economic and constitutional development, followed in 2007 / România și Bulgaria, care nu au reușit să prindă din urmă țările vecine privind dezvoltarea economică și constituțională, au intrat în UE in 2007"). Această frază stigmatizează românii în ochii occidentalilor și perpetuează la infinit o falsitate despre noi ca țară. Întreaga lume occidentală vede România din această prismă.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.