Partidul Alianța Renașterea Națională salută și pe această cale cetățenii Republicii Moldova care în urma scrutinului electoral din 11 iulie au ales în proporție de peste 50% să se alăture mișcării democratice și să aleagă candidați care s-au dedicat urmării parcursului european, promovării democrației și statului de drept în Republica Moldova și implicit în întreaga regiune.

Alianța Renașterea Națională a demarat campania de susținere a familiei Furdui în efortul de a-și redobândi copiii confiscați de statul German, în ziua imediat următoare separării copiilor de părinții lor și de Biserică.

În urma eforturilor membrilor ARN de a aduna peste 21.000 de semnături în sprijinul familiei Furdui, în urma eforturilor dlui Peter Costea, președintele ARN și a dlui Beniamin Lup, președinte executiv de a prezenta cazul acestei familii în fața autorităților naționale și internaționale, după sute de ore de muncă..

Luni, 28 iunie, este o zi de doliu pentru Republica Moldova. În această zi s-au împlinit 81 de ani de la ocupația Basarabiei și a Bucovinei de Nord (28.06.1940) de către Uniunea Sovietică, în baza Pactului încheiat între URSS și Germania Nazistă la 23 august 1939.

Partidul Alianța Renașterea Națională își declară profunda dezamăgire față de adoptarea Raportului Matic în Parlamentul European.

Îl considerăm un raport periculos care instituie drepturi care nu există, în același timp anulând orice drept la exprimare, suprimând libertatea religioasă și de conștiință a cetățenilor europeni.

“Vă rugăm să nu ne ignorați solicitarea, să nu ne subestimați capacitatea de a declanșa proteste și marșuri conform drepturilor noastre legale și nici să nu ne discriminați pe motive de apartenență religioasă, valori pe care le considerăm sacre și tradiții pe care le respectăm”.