Membrii și simpatizanții Alianța Renașterea Națională se unesc cu milioane de creștini conservatori din lumea întreagă și deplângem actul barbar prin care a fost ucis unul dintre promotorii drepturilor și libertăților fundamentale, un apărător dedicat al familiei naturale, un militant pentru o democrație autentică și valori.

Alianța Renașterea Națională și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la Proiectul Legii Parteneriatelor Civile care a fost introdus în Parlamentul României în repetate moduri și în repetate rânduri, că un astfel de proiect este dăunător atât persoanei cât și familiei și societății românești în ansamblul ei.

Am aflat astăzi cu deosebită bucurie vestea despre victoria familiei Velcotă și că aceștia urmează să își reprimească copiii în sânul familiei în cursul lunii Septembrie.

Partidul Alianța Renașterea Națională salută și pe această cale cetățenii Republicii Moldova care în urma scrutinului electoral din 11 iulie au ales în proporție de peste 50% să se alăture mișcării democratice și să aleagă candidați care s-au dedicat urmării parcursului european, promovării democrației și statului de drept în Republica Moldova și implicit în întreaga regiune.

Alianța Renașterea Națională a demarat campania de susținere a familiei Furdui în efortul de a-și redobândi copiii confiscați de statul German, în ziua imediat următoare separării copiilor de părinții lor și de Biserică.