.st0{fill:#FFFFFF;}

Ce facem cu China? 

Comunicate de presă | 18/03/2021

În medie, americanii sunt foarte nemulțumiți de China și îndoielnici că dl Biden va putea stăvili expansiunea globală a Chinei comuniste.

La începutul lunii, Pew Research Center a emis un studiu despre opiniile americanilor privind China. Simțămintele lor sunt "deeply negative toward China / profund negative la adresa Chinei". 67% dintre ei au simțăminte "reci" la adresa Chinei și 48% doresc ca stoparea expansiunii Chinei să devină o prioritate pentru Administrația Biden. În 2018, doar 46% dintre americani aveau simțăminte "reci" față de China.

Motivele iritării lor cu China sunt identice cu cele ale europenilor: pierderea locurilor de muncă, calitatea slabă a produselor chinezești, furtul intelectual, spionajul economic, suprimarea drepturilor omului, politica agresivă externă a Chinei (Hong Kong fiind un motiv special), ajutorul pe care China îl acordă Coreei de Nord etc.

90% dintre americani susțin că în China drepturile omului sunt abuzate.Doar 15% dintre americani au o opinie pozitivă despre Xi, 83% o opinie negativă, și doar 53% dintre ei cred că dl Biden e capabil să confrunte China la nivel global.

Peter Costea, Președinte Alianța Renașterea Națională


Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.