.st0{fill:#FFFFFF;}

Ne opunem pașapoartelor de vaccinare 

Comunicate de presă | 03/03/2021

Peter Costea: Ne opunem pașapoartelor de vaccinare

Ideile bizare apar în special în vremurile critice, ca cele ale pandemiei. Una dintre ele este propusa restricționare a libertății circulației a cetățenilor prin condiționarea ei pe dobândirea unui document, eufemistic numit "digital green pass", dar pe care eu îl numesc un "vaccine passport / pașaport de vaccinare".

Pașaport înseamnă deplasare cu restricții. Ori, UE ne-a promis deplasarea fără restricții. Acesta a fost, de fapt, unul din motivele majore pentru care românii au dorit să adere la UE.

Ideea pașapoartelor de vaccinare a fost născocită de elita nealeasă de la Bruxelles. E o idee discriminatorie, neconstituțională, nedemocratică, și desemnată să cedeze presiunilor țărilor care au de câștigat din acest coșmar birocratic.

Spania și Grecia îl cer pentru că facilitează turismul, iar Germania îl vrea pentru că Deutsche Telekom deja a proiectat "pașapoarte de vaccinare" și speră să domine piața pașapoartelor în caz că ne vor fi impuse.

Germania și germanii vor beneficia economic, Spania si Grecia la fel, iar noi ceilalți vom scoate bani din buzunare să plătim pașapoartele. Dar nu doar pașapoartele în sine, ci și procedurile care ne vor permite să le obținem.

Suntem informați că pe 17 martie Comisia Europeană va dezbate un proiect de "lege" privind pașapoartele de vaccinare. Comisia Europeană nu poate adopta ori impune "legi", doar "directive", adică porunci direcționate către statele membre să adopte legi interne care se conformează "normelor europene" în domeniul pașapoartelor de vaccinare.

Ceea ce îi va ține pe parlamentarii români foarte ocupați în următoarele câteva luni. Grecia și Spania insistă ca aceste "pașapoarte" să fie adoptate și puse în circulație până la începutul sezonului turistic, iar dacă nu, ele vor încheia înțelegeri bilaterale cu Marea Britanie și Israel, țările de unde parvin majoritatea turiștilor.

Pașapoartele discriminează pe bază de vârstă și au un impact discriminatoriu asupra tinerilor. Prioritatea vaccinărilor e acordată persoanelor de peste 65 de ani, dar se discută reducerea vârstei la 55 de ani. Chiar și în acel caz, însă, efectele vor rămâne discriminatorii deoarece persoanele în aceste categorii de vârstă merg mai puțin la plajă în sudul Europei decât o fac tinerii.

Pașaportul încalcă libertăți constituționale fundamentale. În primul rând, libertatea circulației e restricționată. Libertatea circulației e fundamentală. Pașaportul încalcă libertatea de conștiință, libertatea de a alege, libertatea de convingere, autonomia individuală.

Efectul net al pașapoartelor va fi că persoanele care refuză să se vaccineze nu vor putea călători. UE ne va împărți astfel în două categorii, cei care se supun și cei care refuză.

Se vor crea și situații de represalii: cetățenii țărilor care vor refuza accesul persoanelor fără pașapoarte de vaccinare se vor confrunta de restricții similare încercând să intre în alte țări.

Să nu uităm și impactul ca precedent al pașapoartelor de vaccinare. Ne vom obișnui în 2021 cu restricționarea încă unui drept fundamental, acela la libera circulație, pe lângă cele deja șubrezite anul trecut. (Să nu uităm încălcările grosolane a libertății religioase).

Dacă în 2021 statul ne condiționează exercitarea unuia dintre cele mai fundamentale drepturi pe conformarea la ideologia de stat, acesta va fi un pas în plus spre viitorul apocaliptic despre care toți știm.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact

foto: liberties.eu


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.