.st0{fill:#FFFFFF;}

Petiție pentru familia Furdui 

Petiții | 08/07/2021
Returnați cei șapte copii al familiei Petru și Camelia Furdui!

Confiscarea copiilor, pe 26 aprilie de către statul German, reprezintă o acțiune abuzivă și ilegală.

Părinții celor șapte copii minori între un an și 15 ani, familia Furdui se remarcă în comunitatea română din Walsrode unde locuiesc, prin modul exemplar în care își duc viața creștină și încercă să-și educe copiii într-un spirit creștin și al valorilor creștine.

Răspunsul ambasadei Germaniei

În urma eforturilor susținute din partea partidului ARN, ambasada Germaniei a răspuns solicitării trimise.

Vedeți răspunsul oficial în documentul de mai jos.

Peste 23.000 de semnături

Alianța Renașterea Națională a demarat campania de susținere a familiei Furdui în efortul de a-și redobândi copiii confiscați de statul german, în ziua imediat următoare separării copiilor de părinții lor și de biserică.

Voluntarii ARN au adunat peste 23.000 de semnături pe care le- au grupat într-o petiție depusă personal de către liderii partidului la Presedinția României, Guvern, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ambasada Republicii Federale Germania, Avocatul Poporului, dar și la instituția responsabilă de protecția copilului din Germania, Ambasadei României din Berlin, la organizațiile Alliance Defending Freedom și Advocates International.

Citește mai multe detalii aici.

Și alți demnitari se alătură eforturilor Alianței Renașterea Națională pentru susținerea familiei Furdui

În urma eforturilor membrilor ARN de a aduna peste 21.000 de semnături în sprijinul familiei Furdui, în urma eforturilor dlui Petre Costea, președintele ARN și a dlui Beniamin Lup, președinte executiv de a prezenta cazul acestei familii în fața autorităților naționale și internaționale, după sute de ore de muncă din partea voluntarilor ARN și în urma mobilizării românilor de pretutindeni, o delegație română se va deplasa în Germania pentru a contribui la aceeași cauză pentru care Alianța Renașterea Națională luptă încă din ziua în care familia Furdui a fost pur și simplu jefuită de copiii lor.

Vezi toate detaliile în acest articol.

Cele peste 21.000 de semnături au fost depuse

Petiția cu peste 21.000 de semnături a fost depusă de către Partidul Alianța Renașterea Națională și solicitarea de a se implica activ și cu celeritate în cazul familiei Furdui, adresată Președintelui României, Primului-ministru, Ministrului Afacerilor de Externe, Ministrului Muncii și Protecției Sociale, Ambasadorului Republicii Federale Germania și Avocatului Poporului.

Actualizare 11 Mai 2021 - Scrisoare trimisă către autoritățile germane

Alianța Renașterea Națională face toate eforturile pentru a ajuta familia Furdui, fiind singurul partid politic care se implică în mod concret pentru rezolvarea acestui caz.

În data de 11.05.2021, ARN împreună cu AFR au trimis o scrisoare către autoritățile germane în care se solicită ca autoritățile germane să reînapoieze, fără întârziere, toți cei șapte copii catre părinții lor biologici, Petru și Camelia Furdui.

Mai jos puteți vizualiza scrisoarea trimisă.

ALIANȚA FAMILIILOR ROMÂNIEI
11 Mai 2021

Încălcări ale drepturilor părinților în Germania
Familia Petru și Camelia Furdui


Stimate Ambasador Lauk, Excelența Voastră:

Salutări! Scriu în numele Alianței Familiilor României, o mișcare de bază care promovează perspective pro-familie și pro-viață, atât în România cât și la nivel internațional. De asemenea, promovăm drepturile părinților, printre care dreptul fundamental al părinților de a trăi și de a-și crește copiii biologici.

În ultimele săptămâni am aflat, cu mare îngrijorare, despre încălcările grave ale drepturilor părintești ale lui Petru și Camelia Furdui, ai căror șapte (7) copii cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani, au fost luați ilegal de la ei sub pretenții înșelătoare și prin folosirea mijloacelor înșelătoare. Am fost în contact aproape zilnic cu familia din Germania din 26 aprilie 2021, când copiii au fost scoși din custodia părintească, precum și cu rudele familiei din Statele Unite, România și din alte părți ale lumii. Acest lucru mi-a permis să înțeleg faptele și cele mai mici detalii ale modului ilegal în care copiii au fost luați de la părinți.

Familia locuiește în Walsrode, la nord de Hanovra. Este o familie de imigranți din România, o familie profund religioasă care împărtășește credința evanghelică. Faptele, așa cum mi le-a prezentat familia, mă determină să concluzionez că sechestrul ilegal al copiilor echivalează cu confiscarea de facto a copiilor de către autoritățile statului. Acest lucru este greșit din mai multe puncte de vedere.

În primul rând, copiii au fost luați de la părinți fără ordin judecătoresc. Acest lucru nu este doar ilegal, ci și greșit din punct de vedere moral. Cei trei copii mai mari au fost luați în custodia statului în timp ce se aflau la școală, iar cei patru rămași de la casa familiei. Este de neînțeles pentru o agenție de stat să acționeze într-o manieră atât de drastică, provocând consecințe atât de radicale și neplăcut și, mai ales în absența unui ordin judecătoresc. Statele totalitare acționează în acest mod.

În al doilea rând, existau motive nevalide pentru confiscarea copiilor de la părinți. S-a pretins faptul că părinții au adoptat o disciplină fizică copiilor lor adolescenți. Totuși, deocamdată, nu a fost efectuat niciun examen medical pentru a confirma aceste afirmații. De fapt, autoritățile nu au găsit vânătăi pe corpurile copiilor. Dimpotrivă, copiii erau toți bine hrăniți, bine educați și cu un bun comportament. Erau mândria cartierului. Cântau la instrumente după-amiaza și seara încântând vecinii de peste drum cu sunetele plăcute ale instrumentelor lor. De fapt, vecinii au urmărit uimiți confiscarea celor patru copii minori și au certat autoritățile pentru confiscarea acestora dintr-o familie exemplară.

În al treilea rând, doar cei doi copii mici sunt cetățeni germani. Părinții sunt cetățeni români, iar cinci din cei șapte copii s-au născut în Spania. Am comunicat, de asemenea, cu pastorul familiei, care a garantat creșterea morală a copiilor, absența activităților ilegale în casă, violența în familie sau orice influență neadecvată asupra copiilor. Părinții Furdui au fost părinți exemplari pentru copiii lor și oameni ca ei ar trebui să fie apreciați pentru contribuția imensă pe care o aduc societății, prin aducerea copiilor în lume și educarea lor înspre respectarea valorilor și a semenilor lor. Autoritățile germane sunt, într-adevăr, un exemplu negativ în ceea ce privește maniera agresivă în care au pătruns în pacea și fericirea acestei familii, distrugând-o.

Șocant este, de asemenea, decizia ilegală de a distruge această familie atunci când prin mijloace minore ar fi rezolvat probabil preocupările statului. Consiliere, conversații persuasive și discuții cu întreaga familie pentru a determina cauza principală a problemelor ar fi menținut familia intactă. De fapt, credem că acesta ar fi trebuit să fie principalul și ultimul obiectiv al statului: să facă tot ce este necesar pentru a proteja, nu a dezmembra, familia.

Am adăugat că, după cum s-a menționat mai sus, familia Furdui este o familie de imigranți. Statul ar trebui să fie mai atent la sensibilitățile culturale ale imigranților și să se abțină de la ofensarea lor recurgând la mijloace care, în alte contexte, pot fi adecvate, cum ar fi în cazul familiilor care sunt mai adaptate la cultura germană.

În plus, protestăm și încălcarea ilegală a drepturilor părintești, precum și a drepturilor copiilor. Conform legii internaționale, copiii au dreptul să fie crescuți și să trăiască în compania părinților lor biologici. Autoritățile germane i-au luat pe copii, rupând cele mai sacrosante relații cunoscute de omenire: relațiile dintre copiii minori și părinții lor biologici. Comunitatea internațională a luat aminte la încălcările flagrante ale drepturilor părintești ale Familiei Furdui. Aceasta intenționează să facă publică situația dificilă a familiei și să solicite înapoierea copiilor la părinții lor. Deși copiii au fost luați de la părinți, ei încă dețin drepturi fundamentale, în afară de cele deja încălcate. Am enumerat câteva dintre drepturile fundamentale pe care ei le mai posedă, cu cererea respectuoasă de a fi respectate. Comunitatea internațională va monitoriza modul în care Germania își va îndeplini sau nu obligațiile internaționale față de copii și va comenta în consecință.

În primul rând, copiii au dreptul de a-și menține moștenirea etnică și identitatea, cât timp se află în custodia statului. Vă rugăm să vă asigurați că ei vor rămâne fluenți în limba română și spaniolă. În al doilea rând, copiii au dreptul de a-și menține identitatea religioasă. Ei sunt membrii ai unei comunități evanghelice tradiționale și conservatoare. Vă rugăm să vă asigurați de faptul că acești copii sunt învățați Biblia, cât timp se află în custodia statului, de către un cler calificat, de preferință român, și ale cărui păreri despre percepțiile biblice sunt identice cu cele ale părinților. În cazul în care Germania nu își îndeplinește obligațiile față de copii, Germania poate deveni civilmente responsabilă. În cele din urmă, copiii au dreptul de a-și păstra moștenirea culturală și identitatea. Copiii cântă imnuri creștine și la instrumente. Vă rugăm să vă asigurați că identitatea lor culturală este păstrată.

Acest caz este, fără îndoială, unul regretabil și nefericit. Dar nu unic. Germania și-a dezvoltat o proastă reputație internațională în ceea ce privește modul în care încalcă drepturile părintești și drepturile școlilor la domiciliu. Cu ani în urmă, Germania a fost pe prima pagină la știri, la nivel internațional, când s-a angajat într-o oarecare abatere similară față de Familia Wunderlich. Familia Wunderlich s-a refugiat în Statele Unite unde a primit azil politic pe baza persecuției politice din Germania. Deși este corect că instanțele au anulat azilul familiei Wunderlich din Statele Unite, Administrația Obama a refuzat totuși, să deporteze familia înapoi în Germania, de teama represaliilor. Conduita de această natură este nepotrivită unei democrații și incompatibilă cu practicile civilizate.

În încheiere, solicit cu respect, în numele meu și a întregii mișcări pro-familie și pro-viață din România, ca autoritățile germane să reînapoieze, fără întârziere, toți cei șapte copii catre părinții lor biologici, Petru și Camelia Furdui.


Peter Costea

Președinte ARN

Actualizare 02.05.2021 - Lansare petiție

Prin comunicatul de presă din 2 Mai 2021, Partidul Alianța Renașterea Națională își exprimă solidaritatea cu fiecare membru al familiei Petru și Camelia Furdui și lansează petiția prin care se cere returnarea copiilor minori care au fost luați în mod abuziv din familie de către autoritățile germane.

Familia naturală este sacrosantă iar statul nu își poate aroga autoritatea de a lua acțiuni drastice și ilegale de acest gen la adresa familiei. Conform Declarației Universale a Drepturilor Omului, cât și a Convenției Internaționale a Drepturilor Copilului, statului nu i se permite să dezmembreze familia naturală decât în circumstanțe extreme și pe motive bine întemeiate.

Durerea familiei a fost amplificată și de faptul că minorii au fost dispersați în trei grupuri diferite, inclusiv copilul de un an care a fost dat în plasament. Dezaprobăm și tacticile ilegale pe care autoritățile germane le-au folosit să separe copiii de la părinții lor. Notăm că dezmembrarea familiei a fost făcută fără mandat judecătoresc și deci ilegal.

"Ne exprimăm încrederea, afirmă dl. av. dr. Petre Costea, Președintele ARN, că autoritățile judecătorești germane, cunoscute pentru competență și imparțialitatea lor, vor elibera cât de curând copiii din custodia ilegală a autorităților germane și îi vor da înapoi părinților lor".

Încurajăm autoritățile romane să intervină pe lângă autoritățile germane pentru eliberarea cât mai grabnică a copiilor.

Încurajăm deasemenea românii din toată lumea să rămână solidari cu familia Furdui și să păstreze zilnic familia și copiii în gândurile și discuțiile lor.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.