.st0{fill:#FFFFFF;}

Legalizarea furtului este oficială în România 

Articole | 03/04/2023

Dragi români, putem fura până la 249.999 de lei fără consecințe legale!

Asta este esența legii dată recent de coaliția de la guvernare. Legile și ordonanțele bizare care se dau în România în ultimul timp au devenit o realitate cotidiană. Iar intervențiile Curții Constituționale adaugă la confuzia și imposibilitatea adoptării de legi ca lumea.

Legea recent modificată de PSD-PNL-UDMR care prevede un prag de 250.000 de lei pentru abuzuri în serviciul public înainte de a primi pedeapsa legii, este o catastrofă. Un asalt la adresa rațiunii, a minții, a bunului simț și al democrației și statului de drept. Un asalt imposibil de descris în cuvinte. Ce oroare! Ce pacoste a devenit această clasă politică la adresa noastră, a milioanelor de cetățeni care trăim cinstit și plătim impozite de ne ies pe nas!

Corupții noștri politicieni doresc să transforme România într-o țară și mai coruptă. Funcționarul comite abuz în serviciu, dar nu poate fi pedepsit dacă abuzul lui / ei rezultă în daune sub 250.000 lei. Nu. Categoric nu! Orice abuz trebuie pedepsit. Chiar dacă nu cu încarcerarea, dar trebuie pedepsit.

Șocant pentru a mine a fost să analizez lista senatorilor care au votat legea și să dau peste nume de parlamentari creștini. Din nefericire, istoria se repetă. Mai de fiecare dată parlamentarii creștini votează contra valorilor și doar după ce sunt trași de mânecă încearcă să corecteze gafele pe care le fac.

Perplexat exprimă greu simțămintele de amărăciune. Din nefericire, parlamentarii votează cum le dictează partidul, nu cum ar trebui să le dicteze conștiința ori valorile creștine.

Efectul acestei legi va fi să încurajeze corupția din România. Să mai bată un cui în sicriul României. Politicienii ne-au pus în sicriu și tot ei continuă să bată cuie în cosciugul României.

Un juriu tocmai l-a învinuit pe dl Trump de infracțiuni penale. Pentru prima dată în istoria Americii un fost Președinte e acuzat în mod oficial de infracțiuni penale. Că în final juriul îl va găsi pe dl Trump vinovat de învinuirile care i se aduc e altceva. Important e faptul că statul de drept în cea mai veche democrație continuă a lumii funcționează destul de bine.

În Secolul XIX Congresul SUA a adoptat o lege care a pus capăt abuzurilor în serviciu. O recomand legiuitorilor din România: 42 USC Section 1983. Conform acestei legi, orice funcționar public din America, de la cel mai mic până la cel mai mare, poate fi dat în judecată de către cetățeni fără a se considera suma daunelor făcute de funcționar la adresa cetățenilor.

România ar trebui să facă la fel. Aceste lucruri nu sunt triviale, ci foarte serioase pentru stabilitatea politică în societate și mai ales pentru încrederea cetățenilor în sistemul politic.

Se apropie 2024: vă îndemn să strângem rândurile și să scoatem din Parlament coaliția nefastă și tenebroasă numită PSD-PNL-UDMR!

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

consecințe legale
Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.