.st0{fill:#FFFFFF;}

Parlamentul European acuză România de încălcarea „valorilor europene”. Motivul: România nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex 

Articole | 16/09/2021

Este bine când Parlamentul European se înfurie, cum a făcut-o ieri. Mai ales când furia este cauzată de refuzul creștinilor de a se conforma "valorilor europene" peste care secularismul pune steagul curcubeu.

 Este un semn bun; atât timp cât creștinii se împotrivesc, există speranțe să supraviețuim balamucului valoric impus de elita de la Bruxelles.

Ieri, 14 septembrie, Parlamentul European a adoptat, cu un vot de 387 la 181 și 123 de abțineri, o Rezoluție care condamnă Ungaria, Polonia și România pentru că încalcă "drepturile elgibitiste", în speță dreptul la "căsătorii" homosexuale și refuză să recunoască și "căsătoriile" homosexuale încheiate în alte țări.

Ungaria, Polonia și România merită aplauze, nu condamnări în acest sens. Rezoluția cere Comisiei Europene să ia "măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei pentru încălcarea valorilor" europene.

Confuzia sexuală nu este o valoare. Disfora sexuală nu este o valoare. Instituirea prin lege a relațiilor fără rost ori utilitate socială nu are niciun rost. Nici uniunile civile, nici "căsătoriile" între persoane de același sex nu prezintă nicio utilitate socială, niciun folos social, și nu avantajează societatea cu absolut nimic.

Bruxellesul gândește pe dos. Pe invers. Anapoda. Refuză să priceapă că milioane de cetățeni ai continentului (și, aș îndrăzni să spun, cei mai responsabili cetățeni ai continentului) gândesc diferit și că refuză să fie pe aceeași pagină cu Bruxellesul.

Refuză să accepte că, așa cum stă bine unei democrații pluraliste, acești cetățeni au dreptul să gândească diferit și chiar contrar gândirii totalitare, extremiste și în întregime îmbibate de obsesie sexuală a celor care stau pe scaunele celor care batjocoresc creștinismul și valorile creștine în Parlamentul European.

Comunicatul de presă emis odată cu adoptarea Rezoluției afirmă că UE "ar trebui să ia măsuri împotriva României în cazul în care guvernul nu actualizează legislația națională pentru a reflecta această hotărâre", adică decizia Curții Europene de Justiție în Cazul Coman v. România.

Iată aici un pas îndrăzneț făcut de 387 de europarlamentari la adresa României: ei țintesc în mod direct și voit suveranitatea națională, autoritatea noastră ca cetățeni să decidem ce fel de familii ne dorim ori ce fel de valori prețuim. Este un pas îndrăzneț care duce spre nerușinare. Cei 387 de europarlamentari par să afirme că instituirea prin lege a relațiilor inutile și nenaturale și plasarea întregii națiuni române sub steagul curcubeu poate deveni o condiție indispensabilă pentru a permite României să rămână în Casa Europeană.

O Casă Europeană care s-a clădit și cu sângele și viețile a sute de mii de soldați români în doar ultimii 100 de ani.

Personal, consider Rezoluția o ofensă, un afront la adresa României, a suveranității ei naționale și a creștinismului în general. Rezoluția denotă caracterul și gândirea extremistă, intolerantă și totalitară a aleșilor Europei din Parlamentul European.

USR a votat pentru Rezoluție, deci împotriva României, a creștinismului, a valorilor naturale și a suveranității naționale. Dl Cioloș și grupul USR / Renew nu fac cinste României și creștinismului prin prezența lor la Bruxelles.

Ca de obicei, PSD joacă la două capete. Lașitatea acestui partid oportunist este dovedită din nou. PSD nu s-a prezentat la vot. Adică la bătălia pentru moralitate și familia creștină din România. Unii europarlamentari PNL au votat împotriva Rezoluției, alții s-au abținut. Cei din urmă sunt și ei lași. De aceea au fost trimiși de către cetățeni la Bruxelles, să ne apere valorile.

Nu orice valori. Ci valorile creștine. Prin abținerea lor au dovedit și ei că sunt incompatibili cu România, cu ceea ce înseamnă a fi creștin.

Rezoluția a pus România în aceeași oală cu Polonia și Ungaria, în categoria democrațiilor în mod peiorativ numite "iliberale". Grupul neconformiștilor însă include și Bulgaria, țară pe care PE a demonizat-o, anul trecut, pentru motive similare.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.