.st0{fill:#FFFFFF;}

Fără corupție la granițele României cu Ucraina! 

Articole, Știri | 05/06/2022

Suntem în contact constant cu cetățeni din diferite zone ale României pentru a ne informa privind situațiile cu care se confruntă. Săptămâna aceasta am comunicat privind corupția de care dau dovadă vameșii din Romania și Ucraina, dar și Guvernul României, privind refugiații și ajutoarele umanitare.

Corupția este o gangrenă pe care trebuie să o anihilăm. Corupția este incompatibilă cu valorile creștine și cu pretențiile României ca stat democratic.

Pentru cei care nu știți, trecerea din România în Ucraina peste Dunăre costa 25 de euro la plecare și 25 de euro la întoarcere. Având în vedere că ajutorul umanitar pentru refugiați vine, încă, în mare parte din buzunarele oamenilor de rând ai României, aceasta taxă ar trebui eliminată pentru persoanele și organizațiile care de bună credință vin și pleacă cu ajutoare umanitare. Este nedemn și lipsit de orice justificare pentru Guvernul României să impună această taxă, adăugând astfel la povara asistenței umanitare a omului de rând.

Ni s-a comunicat că unii vameși români și ucraineni se auto-invită și iau din produsele desemnate pentru refugiați. Solicită fără jenă articole din microbuzele cu transporturi umanitare. Unul dintre cetățenii cu care am comunicat mi-a confirmat că a refuzat să dea „mită”, adică din alimentele destinate pentru refugiați, iar vameșii români l-au ținut la Dunăre trei ore înainte de a-i inspecta actele și încărcătura.

Ni s-a comunicat, de asemenea, că cetățenii așteptă la infinit să primească rambursările promise de Guvern pentru cheltuielile de întreținere a refugiaților. Banii aceștia nu vin din buzunarul Guvernului, ci din alocările europene și ONU pentru refugiați. Unde sunt acești bani? De ce omul de rând nu își primește ceea ce i s-a promis?

Și acest lucru este o manifestare a corupției. Acest mod de comportament al Guvernului se manifestă și în alte domenii, în special unde cetățenilor li se promit rambursări, dar pe care cetățenii nu le văd niciodată.

Corupția este un păcat social care necesită îndreptare imediată.

Autor:Petre Costea, Președinte ARN

Petre scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.