.st0{fill:#FFFFFF;}

STIRE DE ULTIMA ORA : Guvernatorul Texasului semnează legea care interzice avorturile după 6 săptămâni 

Știri | 19/05/2021

AUSTIN, Texas  - Guvernatorul republican Greg Abbott a semnat miercuri o lege care interzice avorturile în Texas înainte ca multe femei să știe chiar că sunt însărcinate și se deosebește singular de eforturile similare la nivel național prin faptul că lasă aplicarea acestei legi în sarcina cetățenilor, care pot da în judecată pe medici sau pe oricine care ajută o femeie să facă avort.

Legea pune Texasul pe aceasi directie cu celelalte state, deja sunt peste 10 state care interzic avorturile după ce bătăile inimii fetale pot fi detectate, acest lucru fiind posibil încă de la șase săptămâni. Legea ar trebui să intre in vigoare din septembrie însă este blocată in unele state de către instanțele federale.

Viața fiecărui copil nenăscut cu bătăi de inimă va fi salvată de ravagiile avortului”, a spus Abbott într-un proiect de lege semnat în biroul său.

Versiunea din Texas este unică prin faptul că interzice oficialilor statului să aplice interdicția. În schimb, permite oricui, chiar și unei persoane din afara Texasului - să dea în judecată pe cei care realizează un avort sau oricine altcineva care ar fi putut ajuta pe cineva să facă avort după limita impusă și să solicite daune financiare de până la 10.000 de dolari pe inculpat.

Tehnologia avansată poate detecta un semnal electric de mișcare încă de la șase săptămâni de sarcină, chiar dacă embrionul nu este încă un făt și nu are inimă. Un embrion este denumit făt începând cu a 11-a săptămână de sarcină, spun experții medicali.

Legea din Texas interzice în prezent avortul după 20 de săptămâni, cu excepții pentru o femeie cu o afecțiune care pune viața în pericol, sau dacă fătul are o anomalie severă. Peste 90% din avorturi au loc în primele 13 săptămâni de sarcină a unei femei, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.


Imagine preluată de pe yahoonews.com

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.