.st0{fill:#FFFFFF;}

Trump aplaudă Nigeria pentru interzicerea Twitter, după ce postarea președintelui acesteia a fost ștearsă 

Știri | 25/06/2021

„Mai multe ȚĂRI ar trebui să interzică Twitter și Facebook pentru că nu permit exprimarea liberă și deschisă”, a spus fostul președinte american.

MAR-A-LAGO, Florida, 10 iunie 2021 (LifeSiteNews) - Fostul președinte american Donald Trump, a felicitat Nigeria pentru interzicerea Twitter după ce a șters un tweet postat de președintele nigerian Muhammadu Buhari.

„Felicitări țării Nigeria, care tocmai a interzis Twitter pentru că și-au interzis președintele”, a declarat Trump într-un comunicat de presă marți. 
„Mai multe ȚĂRI ar trebui să interzică Twitter și Facebook pentru că nu permit exprimarea liberă și deschisă - toate vocile ar trebui să fie auzite. Între timp, concurenții vor apărea și vor prelua controlul. Cine sunt ei ca să dicteze binele și răul, dacă ei înșiși sunt răi? ”

Trump a sugerat o posibilă candidatură pentru un al doilea mandat prezidențial, adăugând:

„Poate că ar fi trebuit să o fac (să interzic platformele de socializare) în timp ce eram președinte. Dar Zuckerberg mă tot suna și venea la Casa Albă la cină, spunându-mi cât de grozav sunt. 2024? ”

Declarația lui Trump vine după ce vicepreședintele Facebook al Afacerilor Globale Nick Clegg, fost viceprim-ministru al Regatului Unit și lider al Partidului Liberal Democraților din Marea Britanie din 2007 până în 2015, a anunțat vineri că Trump va fi suspendat de pe platformă „timp de doi ani, de la data suspendării inițiale la 7 ianuarie a acestui an.”

„Având în vedere gravitatea circumstanțelor care au dus la suspendarea domnului Trump, credem că acțiunile sale au constituit o încălcare severă a regulilor noastre care merită cea mai mare pedeapsă disponibilă în conformitate cu noile protocoale de aplicare” - Nick Clegg - vicepreședintele Facebook al Afacerilor Globale

În urma mișcării Facebook de a extinde cenzura unui președinte S.U.A, colegul mare gigant tehnologic Twitter a șters tweet-ul lui Buhari.

În mesajul său din 1 iunie, Buhari a avertizat:

 „Mulți dintre cei care se comportă greșit astăzi sunt prea tineri pentru a fi conștienți de distrugerea și pierderea de vieți care au avut loc în timpul Războiului Civil Nigerian.  
Aceia dintre noi, care am fost în câmpul de război timp de 30 luni și am trecut prin el, îi vom trata în limba pe care ei o înțeleg."

Potrivit Ministrului Informației și Culturii din Nigeria, Alhaji Lai Mohammed, din 4 iunie, „Guvernul Federal a suspendat, la nesfârșit, operațiunile serviciului de microblogging și serviciul de rețele sociale, Twitter, în Nigeria”

Tweetul acum șters de la Buhari a fost destinat secesioniștilor regionali care au comis o serie de atacuri asupra birourilor guvernamentale și a forțelor de ordine din Nigeria în ultimele luni.

Violența legată de secesioniștii regionali a inclus uciderea ofițerilor de poliție și o evadare în care au fost eliberați peste 1.800 de criminali.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.