.st0{fill:#FFFFFF;}

Un Occident care doarme 

Articole | 17/10/2023
Crizele regionale și globale se înmulțesc la un pas galopant. Dar, poate ați observat, la fel cum am observat și eu, Occidentul nu le rezolvă. Pe nici una dintre ele.
De decenii, Occidentul a ales să doarmă, să justifice pierderile și inacțiunea și să le pună pe seama altora. Este acel Occident din care facem și noi parte grație istoriei, culturii, civilizației, geografiei, creștinismului, dar și – insist – faptului că am fost colonii ale Occidentului.
 
Chiar și azi, România rămâne o neo-colonie a Uniunii Europene, dată pe tavă Occidentului de clasa politică aflată la putere azi, dar în special a dlui Iohannis, cel mai inept, incapabil, anti-român și anti-valori președinte pe care l-a avut România de la Ceaușescu încoace.
 
Priviți în jurul vostru, așa cum fac și eu. Realizările interne și externe ale UE și ale NATO sunt inexistente. Economia UE e un dezastru.
America se lansează agresiv înainte și UE rămâne în urmă. Europenii sărăcesc, așa cum am dovedit-o cu studiile discutate pe Facebook cu săptămâni în urmă. China ne-o ia înainte. Problema inflației nu este rezolvată.
 
Migrația se întețește. Italia și italienii sunt într-o stare de disperare. Pot lua măsuri, dar UE nu le permite. Numărul migranților care au intrat în Europa anul acesta este mai mare decât cel din 2015. UE vrea să ne impună, în numele solidarității, cote. Categoric NU.
 
Războiul din Ucraina, care putea fi câștigat încă de anul trecut, se extinde. Europenii vor o soluție politică / political solution, una care inevitabil va însemna dezmembrarea Ucrainei, întărirea Rusiei și creșterea pericolului la adresa României în zona Mării Negre.
 
Franța este o epavă. Grupurile Wagner și militanții africani au redus la nulitate forțele armate franceze în Niger. Adică, francezii nu mai știu să lupte. Nu au cu ce. Nu vor. Macron pleacă din Niger cu coada între picioare. În Africa, forțele rebele distrug structurile civile, democratice și seculare pentru că Europa a ales să doarmă în loc să le prevină.
 
Violența musulmană în Europa se întețește și ea. Din Stockholm la Bruxelles, Germania și Paris, violența crește, infracțiunile se înmulțesc și devine tot mai greu pentru europeni să se simtă în siguranță în spațiul public.
 
Iar acum, Israelul. NATO și Europa vor privi cu indiferență la masacrarea israelienilor de mâna musulmanilor. Conflictul care se derulează pe ecranele noastre nu este unul între Israel și palestinieni, ci unul între Israel și lumea musulmană.
 
Europenii par incapabili să iasă din sfera lor de confort. Întreaga Europă vrea bunăstare, un standard de viață superior și în constantă creștere, dar nu este nici capabilă, nici binevoitoare să investească în securitate și protejarea granițelor.
 
Personal, nu cred că Europa își va schimba mentalitatea. Deja am trecut prin multiple crize serioase, dar mentalitatea a rămas aceeași. Marea mutație demografică este inevitabilă, la fel cum este și marea mutație civilizațională.
 
Anul 2024 este unul crucial: scoateți prin votul vostru din Parlamentul European pe cei care au îngăduit, prin politici nesăbuite, să ajungem unde am ajuns. Faceți la fel în România. Eliminați prin vot mincinoșii, falșii patrioți, slugarnicii Bruxellesului.
Dați o șansă conservatorismului autentic.
 
Autor: Petre Costea, Președinte ARN
 
Dă-ne o mână de ajutor!
Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact:
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Manole Mihail a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.