.st0{fill:#FFFFFF;}

Același monstru, dar nume diferite 

Articole, Uncategorized | 10/12/2021

Ce au Jugendamt, Barnevernet și Child Protective Services în comun?

 Constituie același monstru care în Occident acționează în afara legii, dar sub nume diferite. Acțiunile lor sunt identice: iau copiii de la părinții lor biologici de cele mai multe ori fără motive întemeiate și la niște costuri uriașe care implică sume enorme luate din fondurile publice.

Copiii sunt luați sub pretextul interesului lor suprem, puțini sunt dați înapoi părinților lor biologici, sunt crescuți în instituții subvenționate de autorități, și mulți sunt dați spre a fi crescuți în familii sociale unde sunt formați valoric după chipul și asemănarea statului secular.

Un articol șocant pe această temă a fost publicat de BBC pe 22 noiembrie. Conform articolului, se anticipa că în 2025 vor fi luați de la părinți 100.000 de copiii. Cifra nu este inventată. Este cifra propusă de o analiză a autorităților britanice. 

Asta ar reprezenta o creștere de mai mult de o treime în 10 ani. Conform analizei, acțiunile aferente luării copiilor vor rezulta în "presiuni fără precedent" asupra bugetului de fonduri publice.

Copiii sunt luați de la părinți de multe ori pe motive triviale. Un număr excesiv de familii sunt investigate, condițiile în care trăiesc copiii în centrele de detenție sunt mai rele decât la domiciliu, iar unii copii mor în cămine din cauze care puteau fi evitate acasă.

Costurile acestui sistem alternativ sunt enorme. Conform datelor britanice e nevoie de 4.000 de lire sterline pe săptămână pentru a îngriji un singur copil. Dacă ar fi îngrijiți acasă, costul ar fi minim,  de doar câteva sute de lire sterline.

Sistemul social de îngrijire a copiilor în afara familiei naturale este în întregime nenatural. A crește 100.000 de copiii anual în sistemul alternativ, pe lângă cei care deja trăiesc în sistem, înseamnă că milioane de minori britanici sunt crescuți în sistemul alternativ.

 Fără îndoială luarea copiilor de la părinți, în mod temporar, este justificată acolo unde copiii sunt maltratați, abuzați, neglijați. Este greu de crezut, însă, că în Marea Britanie s-ar afla, anual, în această situație 80.000 de noi astfel de copii cât sunt luați azi anual.

E mai lesne de înțeles că luarea copiilor de la părinți se face pe motive deloc justificabile. Dar de la an la an, Occidentul a creat un monstru care se hrănește din fondurile publice pentru a gestiona un sistem alternativ de creștere a copiilor. În consecință, extinderea monstrului este greu de stopat.

Secularizarea a dus la destrămarea familiei. Mulți dintre copiii care sunt luați de la părinți sunt victime ale destrămării relațiilor dintre părinți, care de multe ori sunt cauzate de violență, droguri, alcoolism, non-valori, hedonism, imaturitate, lipsă de valori, lipsă de Dumnezeu. Ar fi de preferat ca statul să investească fondurile publice pentru rezolvarea problemelor din familie.

Luarea copiilor de la părinți este o opțiune care nu impune mult efort, dar impune costuri enorme. Costuri nu doar bănești, ci și costuri emoționale atât pentru copii, cât și pentru părinți. Durerea fiind mai mare pentru familiile unde copiii sunt luați în mod abuziv, fără temei, și copiii nu doresc despărțirea. În astfel de cazuri comportamentul statului este inuman și merită condamnarea noastră.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.