22/01/2022

Observăm cum clasa politică actuală caută scuze, dar oamenii care luptă cu adevărat pentru România și români caută soluții.

ARN lansează o petiție prin care se solicită de urgență măsurile esențiale pentru depășirea situației actuale cum ar fi: reducere TVA-ului la produsele alimentare de bază, la gazele naturale și la îngrășămintele folosite în agricultură, reduceri drastice ale TVA-ului la combustibil, dar și scăderi ale taxelor la încălzire și electricitate.

...
22/01/2022

În septembrie domnul Biden a impus obligativitatea vaccinării tuturor angajaților federali, adică milioane de persoane. 95% dintre ei s-au vaccinat.

Au fost amenințați că vaccinarea este o condiție pentru păstrarea locului de muncă. Angajații federali din SUA au salarii mari, iar beneficiile, inclusiv pensiile, sunt la fel de avantajoase. Ca urmare, nu e de mirare că un procent atât de mare de angajați federali s-au vaccinat.

...
21/01/2022

„Munții noștri aur poartă / Noi cerșim din poartă-n poartă” scria Goga.

Acest refren cunoscut fiecărui român se aplică de minune și astăzi privind criza energetică pe care o traversează România, la fel ca întreaga Europă. Sub pașii care îi facem în fiecare zi se află resurse imense de energie: cărbune, petrol, gaze naturale. În Marea Neagră la fel.

...
20/01/2022

Prețul integrității nu se poate cântări. Integritatea este mai prețioasă decât aurul din Ofier ori topazul Etiopiei. La fel cum un nume bun este mai prețios decât diamantul. Un plagiat denotă lipsă de integritate și năruie, chiar peste noapte, numele bun al celui care plagiază.

...
19/01/2022

Democrația și statul de drept sunt unele dintre cele mai mari realizări ale civilizației umane: competiție organizată între indivizi și grupuri de indivizi pentru conducerea societății; alegeri libere; libertăți fundamentale; domnia legii; egalitatea în fața legii; tribunale imparțiale; accesul publicului la justiție; rezolvarea disputelor între oameni în mod civilizat; accesul publicului la procesul decizional; transparență și echitate în acțiunile statului față de cetățeni; libertatea de a călători; libera exprimare și lucruri asemănătoare cu acestea.

...
18/01/2022

Un trend îngrijorător e confirmat de tot mai multele publicații privind acest subiect: creștinismul din Occident este la muchie.

...
17/01/2022

Seculariștii ne disprețuiesc zicând că noi credem niște fantezii. Dar Adevărul este de partea noastră. Știința este în urma Adevărului, dar încetul cu încetul se apropie de Adevăr.

...
15/01/2022

Postez astăzi ultima parte a recenziei cărții lui Ross Douthat The Deep Places, „Adâncurile” în limba română.

...
11/01/2022

Sunt rare victoriile creștinilor la CEDO, cum a fost cea de săptămâna trecută. Conform deciziei, creștinii nu pot fi constrânși să acționeze împotriva convingerilor lor religioase când sunt acuzați de discriminare în mod nefondat.

...
10/01/2022

Am început anul nou cu prima parte a recenziei cărții lui Ross Douthat, The Deep Places, care în limba română s-ar traduce „Adâncurile”.

...