20/01/2023

Luna trecută a fost făcut un anunț istoric care poate a trecut pe lângă majoritatea dintre noi cu viteza lumii: pentru prima dată în istorie oamenii de știință au creat, pentru o clipeală (literalmente!), energie prin procesul fuziunii atomilor.

...
19/01/2023

Secularismul creează grupuri sociale artificiale, iar în ultimii ani le și include în recensămintele oficiale ale populației. Un exemplu este Marea Britanie, unde în 2022 s-a făcut un recensământ al populației, dar în care, spre deosebire de România, britanicii au fost rugați să-și declare și „identitatea sexuală”. Și tot spre deosebire de România, în Marea Britanie cetățenii nu au fost rugați să-și identifice apartenența religioasă, cea din urmă nefiind deloc o identitate artificială.

...
18/01/2023

Democrația și statul de drept sunt realizări remarcabile și de vârf ale comunității umane. Din nefericire, ele nu s-au bucurat niciodată de o recunoaștere ori aplicabilitate universală.

...
18/01/2023

Presa ne informează că dl Ciolacu vântură numele dlui Ion Cristoiu ca posibil candidat al PSD la prezidențialele din 2024. Nu suntem naivi, stimați domni. Ne-am săturat de comuniști și guralivi. Mai mult ca oricând, astăzi România are nevoie de oameni pragmatici, bine pregătiți în diverse domenii practice pentru a călăuzi România în vremurile tulburi prin care trecem.

...
17/01/2023

Criza demografică a României a fost evidențiată încă de la începutul anului în interviuri și știri. Aplaud această atenție subită, dar absolut necesară acordată declinului demografic al României.

...
16/01/2023

La un anumit moment în viață e vremea despărțirii. Copiii deveniți adulți trebuie să meargă pe picioarele lor așa cum puii zboară din cuibul mamei după ce învață să zboare și să-și găsească singuri hrana.  Asta este natura lucrurilor și parte din viața fiecăruia dintre noi. La unii dintre noi despărțirea s-a petrecut mai devreme

11/01/2023

Chile, țara geografic mult îndepărtată de Europa și România, s-a transformat profund în ultimii 25 de ani. Impresiile vizitei mele recente acolo sunt mixte. Profund catolică în istoria și valorile ei, în ultimii ani Chile a cunoscut o transformare valorică profundă, devenind probabil cea mai seculară țară din America Latină

...