22/09/2021
Pandemie: Mai puțină democrație și mai multă tiranie (II) (Opiniile lui Pierre Manent)

În vremuri stresante de genul celor în care trăim, într-o societate liberă rezolvarea problemelor trebuie să se facă prin convingere, nu constrângere. Prin dialog, nu monolog. Prin discuții cu cetățenii, nu prin directive stridente.

...
21/09/2021
Pandemie: Mai puțină democrație și mai multă tiranie

Democrația occidentală nu mai este atât de sigură de sine cum a fost acum doi ani. Este în declin. Ultimii doi ani de pandemie dovedesc lucrul acesta. Realitatea aceasta nu poate fi pusă la îndoială și mă îngrijorează.

...
21/09/2021
Solidari cu Gregor Pupnick

Gregor Pupnick este una din puținele voci autentic conservatoare și raționale care au mai rămas în Europa. Profund impactat în gândirea lui de credința catolică pe care o împărtășește, dl Pupnick este directorul organizației European Center for Law and Justice din Strasbourg.

...
21/09/2021
Doctrinele climatice ale dlui Iohannis duc țara de râpă (II)

De la Președintele României te aștepți la înțelepciune. Nu la repetarea unor formule formulate de alții. Te aștepți la politici specific desemnate să promoveze bunăstarea materială, spirituală și morală a cetățenilor țării.

...
21/09/2021
Dl Iohannis duce Romania la sapă de lemn

Dl Iohannis dovedește din nou că repetă, ca o flașnetă, ce spune elita de la Bruxelles, că nu gândește original, ori că nu poate ori nu îndrăznește să gândească original.

...
20/09/2021
Sănătate: Drept sau obligație?

Un eseu cu acest titlu a fost creionat de dl Bogdan Stanciu pentru Pro-Vita și Alianța Familiilor din România.  În acest eseu dl Stanciu aduce un argument interesant și inteligent: poate statul să ne impună obligația de a fi sănătoși? Este sănătatea un drept sau o obligație? Dacă este un drept cetățenesc care ne aparține, este logic

20/09/2021
Tirania restricțiilor pandemice din Australia

Conform acestui articol, restricțiile impuse asupra cetățenilor pe perioada pandemiei sunt dintre cele mai extreme din lume. În martie anul trecut, 200.000 de australieni au fost prinși de pandemie în afara Australiei și nu au putut să se reîntoarcă acasă.

...
16/09/2021
Parlamentul European acuză România de încălcarea „valorilor europene”. Motivul: România nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex

Este bine când Parlamentul European se înfurie, cum a făcut-o ieri. Mai ales când furia este cauzată de refuzul creștinilor de a se conforma „valorilor europene” peste care secularismul pune steagul curcubeu. Este un semn bun; atât timp cât creștinii se împotrivesc, există speranțe să supraviețuim balamucului valoric impus de elita de la Bruxelles.

...
14/09/2021
Texasul interzice avortul – cum vedeți lucrul acesta?

Am scris săptămâna trecută despre legea dibace adoptată în Texas pe 1 septembrie care indirect interzice avortul după 6 săptămâni de sarcină. În principiu, legea recunoaște, indirect, dreptul la viață al copiilor nenăscuți începând cu 6 săptămâni de sarcină, când se detectează bătaia inimii copilului nenăscut. Personal sunt pentru recunoașterea dreptului la viață al copiilor nenăscuți din momentul concepției, nu doar începând cu 6 săptămâni de sarcină.

...
14/09/2021
Hatun Tash, apostolul creștin la musulmanii din Marea Britanie (II)

La început, Tash practica mult rugăciunea, stând în fața moscheilor și rugându-se ore în șir. A fost mult inspirată în acțiunile ei evanghelistice de un pastor american până în 2017 când pastorul s-a reîntors în SUA și ea a rămas singură. De mulți ani, zilele ei sunt identice: zilnic vestește mesajul mântuitor în Hyde Park, iar în zilele de închinare, merge la moscheile din Marea Britanie, stă în fața clădirilor și rostește mesajul lui Hristos.

...