.st0{fill:#FFFFFF;}

Președintele Trump îi dă în judecată pe CEO Facebook, Google și Twitter pentru cenzură 

Articole | 08/07/2021

Președintele Trump a intentat procese colective împotriva Facebook și a CEO-ului său Mark Zuckerberg, a YouTube și a CEO-ului Google Sundar Pichai și a Twitter și a CEO-ului său Jack Dorsey pentru cenzura conturilor sale și a conturilor membrilor clasei.

Trump servește ca reclamant principal și citează interzicerea conturilor sale de pe Facebook, YouTube deținute de Google și Twitter în ianuarie ca exemple ale titanilor tehnologici care îl cenzurează pentru „exercitarea dreptului său constituțional de liberă exprimare”.

În plus, procesele vizează mai multe dintre politicile de cenzură ale Big Tech, inclusiv regulile lor de „discurs de ură” (pe care procesele le descriu ca „vagi, largi, deficitare sau deloc definite”) și regulile „dezinformării” COVID-19 (pe care procesele le descriu ca fiind cenzură a utilizatorilor care „s-au implicat în discursuri cu o opinie diferită cu privire la vaccinarea COVID-19” decât cele trei companii de tehnologie).

Mai exact, procesele se concentrează pe două acuzații : încălcări ale primului amendament și neconstituționalitate a secțiunii 230 din Legea privind decența în comunicații.

Procesele susțin că, „acționând în colaborare cu oficiali federali” pentru a cenzura un discurs specific, „activitățile de cenzură ale pârâților constituie acțiuni ale statului” și, prin urmare, încalcă Primul Amendament.

Exemple de astfel de activități de cenzură care sunt citate în procese includ parteneriatele Big Tech cu grupuri precum Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) pentru a „stopa răspândirea dezinformării vaccinului”.

Probabil că procesele de acțiune colectivă ale lui Trump vor eșua, deoarece procesele anterioare care foloseau același raționament au fost respinse de instanțe.

Deși este puțin probabil ca procesele lui Trump să reuseasca, Curtea de Apel SUA pentru cel de-al nouălea circuit a semnalat recent că valul ar putea să se transforme în legătură cu Secțiunea 230, concluzionând că „adăpostește mai multă activitate decât ar fi prevazut Congresul” și spunând că este o întrebare stringentă pentru ca Congresul să decidă dacă furnizorii de servicii ar trebui să fie în continuare feriți de urmărirea penală pentru conținutul terților pe care îl publică.


Imagine preluata de pe : reclaimthenet.org

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.