.st0{fill:#FFFFFF;}

Elita politică din România respinge patriotismul. Oare de ce? 

Articole | 06/07/2021

Întrebarea este legitimă.

Vara aceasta se împlinesc 81 de ani de la câteva evenimente care au străpuns inima României ca un iatagan în vara anului 1940.

Pe 28 iunie Rusia comunistă a dat un ultimatum României să-i cedeze Basarabia și Bucovina de Nord în timp de 2 zile.

Basarabia pentru că Rusia vedea acest ținut românesc ca pe o parte legitimă a Rusiei țariste, cu toate că românii și străbunii lor au locuit acest pământ vreme de milenii înainte de 1812.

De ce Bucovina de Nord? Pentru a compensa Rusia pentru “daunele” cauzate de pierderea Basarabiei în 1918, cu toate că România nu a constrâns Basarabia să se alipească României.

Locuitorii ei și-au exercitat dreptul la autodeterminarea națională ( national self-determination )  și au ales să se alipească României.

Prin anexarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord, România a pierdut 3,8 milioane de persoane și peste 50.000 de kilometri pătrați.

Ziua de 3 iulie a fost declarată zi de doliu național.

Românii și-au exprimat durerea ținând slujbe religioase în catedrale și în public, rugăciuni pentru reîntregirea națiunii, iar cinematografele și teatrele au fost închise.

Ca și când asta nu ar fi fost destul, pe 30 august 1940, Mussolini și Hitler impun României Dictatul de la Viena care rezultă în pierderea a 43.500 de kilometri pătrați și a unei populații de 2,6 milioane de locuitori.

Astfel, în decurs de două luni, România a pierdut, prin constrângeri pur imperialiste, aproximativ 94.000 de kilometri pătrați și aproape 6,5 milioane de persoane. O treime din țară și populația ei au fost pierdute în doar 2 luni.

Pot americanii să uite Pearl Harbor? 4 iulie? 9/11? 
Pot texanii să uite The Alamo?
Pot francezii să uite 14 iulie?
Pot mexicanii să uite Cinco de Mayo?
Poate Uniunea Europeană să uite Ziua Europei?
Pot italienii să uite 15 octombrie, când sărbătoresc ziua lui Cristofor Columb?
Categoric nu.


Dar elita politică a României a uitat istoria țării și a națiunii, comunismul, dar mai ales sacrificiul enorm făcut de generațiile anterioare pentru a ne da o țară, o limbă, o credință.


Cu prilejul celor 81 de ani de la anexarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord elitiștii nu au suflat o vorbă.


Și asta intenționat. Patriotismul nu este o valoare pentru elita țării. De fapt, nu este nici o “valoare europeană”.


Dimpotrivă, pentru elită patriotismul a devenit o rușine.


Elita crede în federalizarea Europei și surparea suveranității naționale în favoarea unei lumi globale fără Dumnezeu și valori naționale.


A-ți aminti trecutul nu înseamnă a fi naționalist. Înseamnă a cinsti pe cei de dinaintea noastă care au clădit ceva și au dus lucrurile înainte pentru ca generația noastră de azi să trăiască mai bine ca oricare altă generație de români, în mai multă libertate ca oricând și în mai multă securitate naționala ca oricând.


Înseamnă a învăța din trecut și a nu ignora durerea părinților noștri când dușmanii le-au făcut rău.


Nu pentru răzbunare ori dintr-un spirit revizionist, ci pentru a învăța și înțelege cât de importantă și prețioasă este libertatea și dreptul la autodeterminare.


Alianța globaliștilor din Bruxelles, elita politică a României disprețuiește suveranitatea națională.


A lansat un veritabil război împotriva istoriei țării prin ignorarea unora dintre cele mai tragice capitole din istoria țării.

Pe 29 iunie, Timothy Snyder, istoric american specializat în regimurile totalitare europene, a publicat un articol zguduitor.

Titlul lui e suficient pentru a da o lecție elitei politice anti-suveranitate și nepatrioate din România : “Războiul împotriva istoriei este un război împotriva democrației”.           

“The war on history, afirmă el, is a war on democracy”
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie

Mesaj pentru comunitatea din Austria din partea domnului Petre Costea

Mesaj pentru comunitatea din Austria din partea domnului Petre Costea. Sâmbătă și duminică (27-28 aprilie) voi fi în comunitatea și bisericile românești din orașul Graz, Austria. Cei care doresc să ne întâlnim și să participe la întâlnirile noastre, sunt rugați să îl contacteze pe domnul Laurențiu Tomoiagă pentru mai multe detalii: ‪+43 677 63407836‬ Urmărește video

Read More

Fără valori creștine suntem afectați la toate nivelele

Pentru noi, Alianța Renașterea Națională, familia și copiii sunt prioritari în societate în politicile pe care le urmăm. Fără valori creștine suntem afectați la toate nivelele, la nivel politic, economic, social, etc. Domnul Petre Costea (Președinte, Alianța Renașterea Națională) într-o emisiune la Prodocens. Urmărește video

Read More
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.