.st0{fill:#FFFFFF;}

Petiție pentru protejarea voturilor cetățenilor împotriva inteligenței artificiale 

Petiții | 06/05/2024

Anul acesta este un an electoral mondial cu o miză foarte ridicată de aceea politicienii și partidele recurg la orice masuri necesare pentru a câștiga alegerile. Dacă până acum bătălia era dată de politicieni în fața populației, de anul acesta, bătălia electorală este dusă de cei ce doresc voturile noastre cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Există voci care afirmă că politicienii deja recurg la acțiuni care pot fi catalogate de la obiceiuri neortodoxe, la practici defăimătoare și chiar atac la persoană, realizate cu ajutorul inteligentei artificiale. A se vedea exemplul Indiei care deja a început exercițiul electoral: https://www.washingtonpost.com/technology/2024/04/23/ai-deepfake-election-2024-us-india/ (articol în limba engleză)

Ba mai mult, se suspectează că diferite grupuri de interese vor folosi inteligenta electorală pentru a realiza fraudă electorală, deși Parlamentul European a înăsprit cadrul legal de folosire a inteligenței artificiale: https://www.washingtonpost.com/technology/2023/12/08/ai-act-regulation-eu/ (articol în limba engleză)

În acest sens solicităm autorităților:

  • Să ia măsurile necesare protejării voturilor
  • Să ia măsurile necesare protejării dispozitivelor tehnice
  • Să pregătească persoanele desemnate să folosească dispozitivele tehnice

Petiție pentru protejarea voturilor cetățenilor împotriva inteligenței artificiale

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.