.st0{fill:#FFFFFF;}

20 de ani de căsătorii unisex în Olanda 

Articole | 08/04/2021

20 de ani de căsătorii unisex în Olanda: fără rost și fără nici o utilitate socială

Pe 1 aprilie 2001 Olanda a devenit prima țară din lume care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex

În 20 de ani s-au "căsătorit" 40.000 de homosexuali, ceea ce, în medie, ar fi 2.000 pe an. Dar, la fel ca și în Marea Britanie, și în Olanda numărul celor care se "căsătoresc" cu persoane de același sex scade vertiginos. În 2020 s-au înregistrat 650 de "căsătorii" între femei și aproximativ 450 între bărbați.

Surprinde, însă, numărul mare de divorțuri. Aproximativ 400 de "căsătorii" între persoane de același sex se termină prin divorț în fiecare an. Putem conchide, deci, pe baza datelor statistice de mai sus, că în 2020 s-au încheiat 1.100 de "căsătorii" între persoane de același sex și 400 de divorțuri.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.