.st0{fill:#FFFFFF;}

Adevărul despre proiectul meu de lege privind Drepturile Părintești / Declarația Drepturilor Parentale 

Articole | 12/02/2022

Adevărul despre proiectul meu de lege privind Drepturile Părintești / Declarația Drepturilor Parentale

04 FEBRUARIE 2022

de GREG ABBOTT

De curând mi-am dezvăluit proiectul de lege privind drepturile parentale ( Declarația Drepturilor Parentale) și vreau să descriu exact ceea ce presupune acesta.


Acest proiect de lege (Declarația Drepturilor Parentale) este un instrument pentru părinți, oferindu-le dreptul de a avea un cuvânt de spus în educația copilului lor.


Acest instrument va clarifica faptul că, în Texas, PĂRINȚII CONTEAZĂ.


Conform Declararției  Drepturilor Parentale Texas va împuternici părinții recunoscând în mod clar că aceștia au rolul principal în luarea deciziilor educaționale pentru copiii lor, astfel  protejându-si copiii de răufăcători.


Adevărul este că niciun program guvernamental nu poate sau nu ar trebui să înlocuiască rolul pe care părinții îl joacă în viața copiilor lor. De aceea, am luptat constant pentru  apărarea drepturilor părinților, fie că este vorba de educație sau de sănătate.


In timp ce alte state și-au forțat elevii să rămână acasă și să învețe virtual / online, noi am deschis școlile din Texas în vara anului 2020, dându-le părinților dreptul de a alege fie să-și trimită copiii fizic la scoală, fie să continue educația virtuală.


În toamna trecută, când guvernele locale din întreaga națiune impuneau purtarea  măștii  pentru studenți,  eu am emis un ordin executiv care interzice aceste mandate în Texas, lăsând în schimb decizia la  latitudinea părinților,  așa cum ar trebui sa fie.


Iar, poate cel mai important, când părinții erau pe drept îngrijorați in legătura cu teoria critica a raselor predată în sălile de clasă din Texas, am semnat două proiecte de lege care interziceau aceasta în școlile noastre publice, iar acum, Texasul are cele mai dure legi din țară împotriva teoriei critice a raselor.


Totuși, trebuie să facem mai mult pentru a proteja drepturile părinților și pentru a oferi copiilor noștri viitorul pe care îl merită.


Părinții din toată țara își pierd autoritatea atunci când vine vorba de educația copiilor lor. Mulți dintre ei se simt neputincioși să facă ceva în privința asta. Acest lucru trebuie să se termine pentru că părinții contează.


În conformitate cu propunerea  proiectului meu de lege Declarație Drepturilor Părintești, vom modifica Constituția Texasului pentru a întări/ consolida faptul că părinții sunt, de fapt, principalii factori de decizie în toate chestiunile care implică copiii lor. 


Acest lucru este esențial pentru a ne asigura că părinții au cuvântul  pe care îl merită în educația copilului lor.


Părinții din Texas au tot dreptul să știe ce le este predat copiilor lor și, conform proiectului meu, vom extinde accesul părinților la programa cursului și la toate materialele disponibile în școala copilului lor.


De asemenea, vom codifica prin lege că, dacă părinții au o îngrijorare cu privire la ceva ce li se preda copiilor lor, preocupările părinților vor fi ascultate fără întârziere și cu respect.


În timp ce mulți copii întâmpină dificultăți în educația din mediul  virtual, unii copii au acum nevoie de mai mult timp pentru a compensa deficitul.


De aceea, în proiectul meu de lege (Declarația Drepturile Părinților/Parentale), le vom oferi părinților din Texas opțiunea de a decide dacă copilul lor ar trebui să repete un curs sau un an școlar,  în loc să lăsăm această decizie doar în mâinile conducerii școlii.


De asemenea, avem datoria de a proteja intimitatea/ confidențialitatea copiilor noștri în timp ce aceștia sunt la școală, motiv pentru care proiectul meu de lege interzice vânzarea sau partajarea datelor personale ale unui elev în afara sistemului de învățământ public din Texas.


Trebuie să-i protejăm de orice conținut  obscen în timp ce sunt la școala.


Proiectul meu ar asigura ca orice personal educațional condamnat pentru furnizarea de materiale pornografice minorilor pierderea acreditărilor publice educaționale și licențele de stat, își vor pierde beneficiile de pensionare, și vor fi plasați pe lista „Nu angajați”


În cele din urmă, trebuie să ne asigurăm că părinții sunt conștienți de drepturile pe care le au.


Acesta este singurul mod prin care ei pot trage școlile la răspundere. Prin urmare, proiectul meu ar cere ca școlile să posteze online proiectul de lege  cu privire la Drepturile Părintești, (sau Declarația Drepturilor Părintești / Parentale)  astfel încât părinții să aibă acces ușor la aceasta.


În plus școlile (administrația locala a școlilor) ar trebui să ofere părinților informații și opțiuni pentru școlile charter, școlile cu profil și alte școli publice pentru copiii lor.( Explicație: in USA Școlile charter sunt conduse ca școlile private; școlile publice nu sunt. Școlile charter își primesc finanțarea din veniturile fiscale de stat, granturi, premii și donații. Școlile publice își primesc finanțarea de la guvernul federal, guvernul de stat, administrația locală (taxe), granturi, premii, donații.)


Nu este vorba despre un război cultural și nu este vorba despre a face politică. Proiectul de lege  privind drepturile parentale (Declarația Drepturilor Părintești ) este un instrument esențial pentru a reda părinților controlul asupra educației copiilor lor, deoarece nimic nu este mai important pentru viitorul Texasului decât asigurarea faptului că următoarea generație are sprijinul și resursele de care are nevoie pentru a reuși.

Greg Abbott este guvernatorul Texasului

NOTĂ: Documentul a fost tradus de Angela Mîță (ARN Marea Britanie). Mulțumim!

Imagine preluata de pe : reuters.com


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.