.st0{fill:#FFFFFF;}

Adevăruri și minciuni în numele științei 

Articole | 11/11/2021

Titlul comentariului de astăzi nu îmi aparține. Am dat peste el recent în Le Monde Diplomatique. 

În mai, publicația franceză a publicat un dosar pe acest subiect care atenționează asupra minciunilor comunicate nouă de către guverne, oameni de știință, și grupurile interesate în promovarea panicii, a fricii și a vaccinării forțate.

Autorii sunt îngrijorați de derogările făcute pe perioada pandemiei de la "adevărul științific", conflictele de interese între oamenii de știință și guvernanți, "adevărurile" cumpărate pe bani de către state, prin finanțarea de studii suspecte, făcute de oameni de știință fără experiență și derogarea de la regulile riguroase aferente cercetării științifice.

Una dintre concluziile articolului este următoarea: "după un an și jumătate de pandemie, rezistența populară născută din incoerența politicilor sanitare nu cruță nici oamenii de știință.

Căci ei sunt tot mai mult suspectați de conflicte de interese cu distribuitorii de medicamente și de coluziune cu guvernanții. Cu riscul de a alimenta pericolul negării științei în sine …"

O altă concluzie este următoarea: "rațiunea de stat ori prostia piețelor orientează munca de cercetare și scad rezultatele.

 Forța atracției inovației industriale dezrădăcinează din spațiul public forțe mult mai importante, care slăbesc regulile de rigoare pentru munca de cercetare în folosul general. Într-o lume în care profitul determină legea, independența producerii "cunoștinței" devine un obiectiv imposibil de atins …"

Încă o concluzie: "șarlatanii moderni ating un public nou, curios, în dezorientare și care se autodefinește ca fiind progresist …"

Deja am scris asupra acestui subiect de mai multe ori. Iată că, fie din fericire ori din nefericire, observația mea devine tot mai împărtășită. În observațiile mele, însă, am adăugat și rolul nefast al mass-mediei care a devenit o unealtă docilă de propagandă în mâinile statului progresist, al Organizației Mondiale a Sănătății, și a șarlatanilor care pretind a fi "oameni de știință", și chiar a instituțiilor europene corupte.

Mass-media a devenit o unealtă manipulatoare a opiniei publice. Din fericire, un număr în creștere de jurnaliști influenți și cinstiți, au început să scrie împotriva minciunilor pronunțate în numele "științei".


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.