.st0{fill:#FFFFFF;}

Adolescenții remarcabili care promovează puritatea 

Articole | 22/06/2021

Dacă multora dintre părinți nu le pasă de dezorientarea sexuală a copiilor lor ori sunt pasivi, unui număr tot mai mare de adolescenți le pasă.

Sunt tinerii tot mai vociferi în spațiul virtual care resping pornografia, confuzia sexuală, elgibitismul și sexualizarea tineretului.

Sunt numiți "puriteens", versiunea curentă a "puritanilor" Secolului XVII, care și ei promovau puritatea sexuală.

Pe 14 iunie Rolling Stone a publicat un articol privind acest segment demografic în creștere al adolescenților.

Ei sunt numiți "generația zoom" ("the zoom generation"), ori "zoomers", copiii generației mileniale ("millenials") născuți între 1984 și 2004. 

Puriteens au apărut peste noapte. Nimeni nu le cunoaște originea specifică, locul în care au apărut și cine a lansat această mișcare.

Este însă o mișcare care a apărut relativ recent, în martie.

Pare să fie o mișcare care a apărut pe Tik Tok și Twitter ca reacție la sexualizarea în creștere a acestor platforme.

A apărut când cineva (exact cine nu se știe) a început să riposteze și să critice declinul moral promovat de adulți în spațiul virtual.

Vocea inițială a devenit un bulgăre de zăpadă, iar apoi o avalanșă care acum îneacă spațiul virtual.

Rolling Stone este o publicație care promovează sexualitatea nenaturală.

Autorul îi definește pe puriteens ca fiind "o mișcare a adolescenților online care este foarte deranjată de prezența grafică a sexualității pe internet" ("a theoretical type of extremely online youth that is incensed by any display of sexuality on the internet").

Acești tineri: "rușinează pe toți cei care se comportă contrar standardul lor" ("are prone to calling out anyone they see falling short of their standards").

Puriteens sunt considerați "mai conservatori" privind sexualitatea decât generația părinților lor.

Ei se pronunță și împotriva "marșurilor diversității" pe care le desemnează ca fiind "deșanțate".

Rolling Stone zice că acești tineri sunt împinși de la spate de un grup bine organizat care promovează, de fapt, "homofobia".

Autorul e îngrijorat pentru că acțiunile adolescenților au influență și cauzează diviziuni chiar și în tineretul elgibitist.

Șocant pentru autor este și un studiu recent publicat conform căruia doar 1% dintre "puriteens" s-ar simți "comfortabili" să întrețină relații sexuale la prima întâlnire cu prietena ori prietenul lor.

Procentul acesta este de 27% la cei între 35 și 44 de ani.

Dacă Rolling Stone e dezamăgit, noi trebuie să ne bucurăm.

Se discern semne pozitive pe orizont.

Se simte o trezire morală în generația tânără.

Asta trebuie să ne încurajeze pe toți și să ne determine și pe noi să luptăm împreună cu acești tineri pentru moralitate și normalitate în societate.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.