.st0{fill:#FFFFFF;}

Albeața, „boala” de care suferim cu toții 

Articole | 11/06/2021


Anti-rasismul a devenit noua religie civilă a Occidentului. Rousseau a inventat termenul de :

"civil religion / religie civilă", prin care desemna întronarea în mințile, acțiunile, vocabularul și discuțiile oamenilor a unui mod de gândire, comportament și opinii de la care nu există scăpare, iar cei care încercau să evadeze deveneau victime ale rușinării colective.

Anti-rasismul a devenit, în acest sens, o religie civilă occidentală. Ultima salvă care dovedește acest lucru este recenta noțiune, lansată într-o publicație de știință din SUA, care pretinde că "whiteness / albeața" este o boală incurabilă cu care se naște fiecare ființă care aparține rasei albe.

Practic nu există zi când să nu dai peste un titlu în presa americană care să nu conțină cuvântul "whiteness" și o descriere a lui în sens negativ. E ireal. Rasismul împotriva oamenilor albi este o realitate care se întețește în fiecare zi. Uneori mintea te duce inevitabil la anii premergători nazismului, când propaganda anti-evrei se întețea de la zi la zi, programând mințile și gândirea germanilor să urască evreii, iar apoi să-i extermine fără ca vreunui european să-i pese.

Ne îndreptăm spre o situație similară?

Iată paragraful care descrie "whiteness / albeața" ca "boală incurabilă":

Whiteness is a condition one first acquires and then one has—a malignant, parasitic-like condition to which “white” people have a particular susceptibility. The condition is foundational, generating characteristic ways of being in one’s body, in one’s mind, and in one’s world. Parasitic Whiteness renders its hosts’ appetites voracious, insatiable, and perverse. These deformed appetites particularly target nonwhite peoples. Once established, these appetites are nearly impossible to eliminate. Effective treatment consists of a combination of psychic and social-historical interventions. Such interventions can reasonably aim only to reshape Whiteness’s infiltrated appetites—to reduce their intensity, redistribute their aims, and occasionally turn those aims toward the work of reparation. When remembered and represented, the ravages wreaked by the chronic condition can function either as warning (“never again”) or as temptation (“great again”). Memorialization alone, therefore, is no guarantee against regression. There is not yet a permanent cure.

Albii, spune autorul, o persoană de culoare, suferă de "whiteness", o condiție malignă. Nu există cură contra "albeții", dar poate fi controlată, cu mai mult sau mai puțin succes, printr-o combinație de "intervenții psihice și socio-istorice". Oare încearcă autorul să ne convingă că albii sunt debili mintali în nevoie de tratament psihic? Ori de a fi internați în lagăre de concentrare, reeducați și îndoctrinați în "anti-rasism"?

E ireal și incredibil că în 2021 astfel de materiale sunt publicate, dar și tragic că societatea finanțează un mod atât de bolnav de gândire la adresa unei rase umane.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.