.st0{fill:#FFFFFF;}

Am pierdut un prieten, pentru o vreme 

Articole | 22/03/2021

Corneliu Constantineanu îmi va lipsi. Pe 17 martie a trecut la cele veșnice, ajungând în prezența Celui pe care l-a iubit și pentru care a muncit cu multă sârguință decenii întregi. Am vorbit cu el ultima dată în toamnă. De mulți ani împărtășeam afinități profesionale și interese similare: promovarea valorilor creștine în spațiul public. L-am sunat să-l încurajez dar, mărturisesc, el m-a încurajat pe mine mai mult decât eu pe el.

L-am întâlnit pe prietenul meu Corneliu pentru prima dată prin 2013 ori 2014, când candidam la europarlamentare. La vremea aceea era Rectorul Institutului Teologic Penticostal din București. M-a invitat să vorbesc corpului studențesc, devreme, într-o dimineață. Îmi amintesc sala și mesajul.

Am vorbit studenților despre Neemia, cel care a reclădit zidurile dărâmate ale Ierusalimului. Asemănam zilele de atunci cu zilele noastre, când zidurile de protecție ale valorilor au fost dărâmate de secularism. Ierusalimul era o amenințare pentru Nebucadnețar, iar Babilonul a hotărât dărâmarea lui și a zidurilor lui.

În zilele noastre, creștinismul și Biserica sunt o amenințare pentru secularism, Babilonul zilelor noastre. Secularismul caută să le distrugă zidurile. Începând cu mințile noastre și ale copiilor noștri. Am încurajat studenții să devină un Neemia care să reclădească valoric România și mințile spirituale ale creștinilor din România și nu numai.

A fost ultima dată când l-am văzut pe Corneliu. Dar viziunea pe care am prezentat-o studenților lui acum 7 ani, a continuat-o el. La Arad, unde a format o comunitate de discipoli care îi împărtășeau viziunea. Noi, cei rămași în urmă, continuăm viziunea lui Corneliu: alfabetizăm în valori, cât putem și prin mijloacele pe care la avem, națiunea în care Dumnezeu a rânduit să ne naștem.

Corneliu, ne lipsești. Este dorința și rugăciunea mea ca Dumnezeu să ridice dintre cei rămași în urmă bărbați și femei care să ducă înainte viziunea valorilor în viața cetății pe care ai primit-o tu de la Dumnezeu.Cu un respect deosebit și o reverență deosebită îmi exprim condoleanțele față de familia dragă și îndoliata a lui Corneliu care a rămas în urmă.

Peter Costea, Președinte Alianța Renașterea Națională


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.