.st0{fill:#FFFFFF;}

ANUNȚ OFICIAL PRIVIND PARTICIPAREA PARTIDULUI ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE DIN 2024 

Articole | 20/03/2024

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE DIN 2024

ANUNȚ OFICIAL PRIVIND PARTICIPAREA PARTIDULUI ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ

Anul acesta au loc alegerile europarlamentare. Ele se vor desfășura în luna IUNIE, însă se țin doar o dată la 5 ani. Alianța Renașterea Națională își anunță în mod oficial, intenția de a participa la Europarlamentarele din luna Mai a anului 2024.

Cine suntem? Suntem un partid politic autentic și conservator, creștin-democrat. Alianța s-a format în mod oficial la data de 20 octombrie 2020. Suntem un partid tânăr, dar un partid al viitorului. Dorim să candidăm pentru că ne pasă! Ne pasă de familiile noastre, de România, de Europa. Ne considerăm cel mai capabil partid politic al României pentru trasarea unei căi europene adecvate care să asigure interesele supreme ale României în Familia Europeană și un viitor politic sănătos pentru România.

Platforma noastră electorală va fi emisă în preajma alegerilor. Putem însă, să vă oferim anumite puncte definitorii pe care avem convingerea că le vom promova și în contextul alegerilor.

Interesele României primează

În primul rând, dorim să promovăm interesele României. Înainte de orice, pentru noi România primează la nivel European, cât și la nivel internațional. Vom promova în primul rând interesele supreme ale României, fără timiditate sau reținere și fără să ne îngrijorăm de faptul că, promovându-ne interesele naționale, am putea ofensa mișcările politice ori interesele țărilor mai puternic dezvoltate decât România.

În acest sens, credem în egalitatea deplină a tuturor țărilor membre din Uniunea Europeană.

Credem în parcursul european al României. Credem într-o Românie care trebuie să fie respectată și tratată în mod egal și cu demnitate la nivel european. Credem într-o Românie care va trebui să-și onoreze cuvântul dat, să fie un membru de bază, atât în U.E. cât și în NATO. România face parte din Casa Europeană, casa noastră comună.

  • Suveranitatea națională

În al doilea rând, credem și vom promova, suveranitatea națională în contextul european.

  • Economia României

În al treilea rând, vom promova interesele economice ale României. Vom căuta să asigurăm un cadru economic și propice de afaceri pentru economia României în spațiul european. Vom accentua protejarea resurselor naturale și ne vom opune exploatării iresponsabile a resurselor naționale de către companiile internaționale. Resursele naturale ale României ne aparțin nouă, tuturor.

Vom asigura dezvoltarea, cu sprijinul Fondurilor Europene, a industriilor strategice ale României, inclusiv exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră.

  • Factorul uman

În al patrulea rând, capitalul uman este cel mai de preț și important și acesta va fi în centrul atenției noastre odată ajunși în Parlamentul Europei. Vom promova participarea într-o proporție cât mai mare, a tinerilor în economie. Criza economică începută în anul 2008, exacerbată de pandemie, a afectat în mod disproporțional, mai ales tinerii. Șomajul a crescut în rândul tinerilor europeni, mai mult decât în segmentul celor ajunși la mijlocul vieții. Vom căuta să extindem oportunitățile de educație pentru tineri și crearea de noi locuri de muncă în România, pentru a avea certitudine că tinerii României vor obține locuri de muncă bine plătite la ei acasă.

Ne opunem discriminării cetățenilor români care locuiesc sau trăiesc în diaspora. Ne opunem directivelor adoptate încă dinaintea anului 2007 la nivel european, care permit companiilor multinaționale să discrimineze  muncitorii români angajați în România, prin salarii infime, în comparație cu salariile plătite de aceleași companii muncitorilor occidentali. Această discriminare în salarii este o mare nedreptate și un lucru ofensator la adresa principiului nediscriminării. Vrednic e lucrătorul de plata lui. Solicităm, în numele românilor care muncesc pentru multinaționale în România, salarii egale cu salariile plătite de aceste multinaționale occidentalilor. Munca egală impune plata egală. Credem, și vom promova, egalitatea de șanse între femei și bărbați.

Vom promova crearea locurilor de muncă în România, pentru a ne asigura că românii muncesc în țara lor și nu trebuie să străbată drumurile Europei pentru a-și câștiga pâinea și hrana familiilor.

În acest sens, ne vom opune politicilor europene care ar putea avea ca efect scăderea de industrii și locuri de muncă în România, în favoarea creării locurilor de muncă în Europa Occidentală. Politica economică a UE va trebui să fie nediscriminatorie.

În acest context, ne exprimăm solidaritatea față de minerii din Valea Jiului care sunt victime ale politicii climaterice produse de Uniunea Europeană. Ei își pierd locurile de muncă și acest lucru le afectează în mod negativ familiile.

  • Declinul Demografic al Europei

În altă ordine de idei, suntem îngrijorați în privința declinului demografic al Europei, dar mai ales al României. Vârsta medie a celor 447 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene este de 43,7 ani. Acum 5 ani era de 38,4 ani. Acum 60 de ani, statele care alcătuiau Uniunea Europeană, au adus pe lume peste 6,7 milioane de copii. La vremea aceea aceste țări aveau împreună, o populație de 354 de milioane de ființe umane. În 2019,  aceleași 27 de state au adus pe lume doar 4,1 milioane de copii.

Europa îmbătrânește și România îmbătrânește împreuna cu ea. Procentul total al populației de peste 65 de ani crește, în timp ce procentul populației sub vârsta de 15 ani scade.  În acest sens, și ca răspuns la această mare provocare, vom încuraja o politică care să sprijine revitalizarea demografică a României, prin crearea unor infrastructuri pro-viață, pro-familie, pro-ființe umane. Vom încuraja participarea pe piața muncii a persoanelor în vârstă, care doresc să muncească dincolo de anii de pensionare fără a fi penalizați.

  • Valorile  creștin-democrate

Suntem un partid creștin-democrat care dorește a promova valorile creștin-democrate în Parlamentul European. Suntem un partid pro-viață. Credem în sanctitatea vieții și în inocența ființelor umane nenăscute. Credem că au dreptul la viață din momentul concepției până la moartea lor naturală.

Ca atare, vom promova recunoașterea în Europa a dreptului la viață al copilului nenăscut.

Vom propune instituirea unei Zile Internaționale a Copilului Nenăscut.

Ne vom opune oricăror practici, ori proiecte care ar putea avea ca efect subminarea demnității umane, prin eutanasie, suicid asistat sau marginalizarea persoanelor cu dizabilități.

Suntem un partid care prețuiește munca, de aceea ne vom opune extinderii inteligenței artificiale în detrimentul locurilor de muncă de care ființele umane au nevoie. Munca este o valoare inestimabilă, o valoare creștin-democrată. Ea oferă demnitate ființei umane, așadar, ne vom opune mecanizării și automatizării excesive a societății în detrimentul abilității oamenilor de a-și găsi locuri de muncă.

Suntem un partid care iubește libertatea. În consecință, vom promova libertatea de conștiință, libertatea de exprimare, statul de drept, democrația autentică și vom insista ca statul să-și cunoască limitele în relațiile cu cetățenii. Pandemia a deschis o poartă uriașă pentru autorități de a ne încălca drepturile constituționale, cu concursul și asentimentul Uniunii Europene.

Ne opunem obligativității vaccinărilor. Ne vom opune obligativității de a purta mască în spațiul public. Ne vom opune restricțiilor neconstituționale. Ne vom opune pașapoartelor de vaccinare (green vaccination certificates), deoarece ele discriminează și sunt desemnate să constrângă cetățenii care nu doresc să se vaccineze, să o facă împotriva voinței lor. Dezaprobăm în mod total aceste practici totalitare.

De asemenea, fiind un partid  creștin-democrat, vom promova libertatea religioasă și limitarea autorității statului de a impune creștinilor cum și când să se închine lui Dumnezeu.

Suntem un partid pro-familie, de aceea vom promova drepturile parentale. Vom proteja dreptul părinților de a oferi copiilor o educație la domiciliu, dacă aceștia vor considera că așa este potrivit.

  • Familia și căsătoria naturală

Suntem pentru integritatea familiei naturale și biologice, ca celulă de bază a societății. Ne opunem abuzurilor autorităților care răpesc copiii de la părinți, pe motive nejustificate ori bine întemeiate.

Fiind un partid pro-familie, vom promova sanctitatea familiei și a căsătoriei naturale. Ne vom opune oricăror acțiuni ori ideologii care în mod explicit ori indirect, vor căuta să diminueze sanctitatea și prestigiul căsătoriei și a familiei naturale și biologice.

  • Rezoluțiile anti-valori

Ne vom opune oricăror rezoluții în Parlamentul European, care subminează valorile creștine, interesele creștinilor, suveranitatea națională, sau care promovează la nivel internațional colonialismul ideologic occidental. Credem în respectarea diversității civilizațiilor și tradițiilor culturale care la ora actuală conviețuiesc pe planetă.

În acest sens, afirmăm astăzi, în mod public opoziția noastră fermă față de Rezoluția Matic, adoptată în plenul PE în 2021.

Suntem primul partid politic din România care face lucrul acesta.

Nu suntem însă, un partid dogmatic. Suntem dispuși să cooperăm și să discutăm cu oricare alte formațiuni politice privind binele Europei și al României atâta timp cât respectul este reciproc, iar principiile ideologice fundamentale ale doctrinei creștin democrate nu vor fi compromise.

Vă încurajăm să ne urmăriți pe paginile noastre de Facebook și pe site-ul web al ARN www.aliantarenastereanationala.ro. Vă invităm să ne contactați oricând pentru eventuale discuții sau interviuri.

Articol realizat la Iași, 29 mai 2021, reluat și actualizat în Martie 2024


Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.