.st0{fill:#FFFFFF;}

Apreciem cadrele didactice ale României 

Articole | 22/05/2021

Ultimele 15 luni au fost dificile pentru noi toți. Stresul s-a simțit în familii, în relațiile cu semenii, în relațiile cu autoritățile, în spațiul public și în spațiul privat. S-a simțit și în școli. Cursurile online s-au dovedit a fi mai stresante și dăunătoare decât cele convenționale. Relațiile între elevi și cadrele didactice au avut și ele de suferit.

Din nefericire, stresul își face efectul și asupra abilității cadrelor didactice să-și mențină dorința de a preda. La începutul săptămânii presa ne informa că în anul școlar 2020-2021 375 de cadre didactice au demisionat din învățământul preuniversitar, în comparație cu 264 în anul școlar precedent. 

Cerem redeschiderea școlilor. Cerem ca autoritățile să-și facă un mea culpa. Au greșit forțând copiii să stea acasă și să învețe online . Este un lucru puțin cunoscut că în America școlile creștine au fost închise doar în primăvara lui 2020. S-au redeschis în toamna lui 2020, cursurile online fiind abolite.

Nu s-au înregistrat situații neobișnuite de infectări. Dimpotrivă, în final, școlile publice au învățat din experiența școlilor private creștine și au început să se redeschidă și ele.

Apreciem cadrele didactice ale României!

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.