.st0{fill:#FFFFFF;}

Aprecieri pentru femeile din ARN 

Articole | 17/08/2021

Apreciem doamnele din ARN care întotdeauna impresionează prin eleganța discuțiilor lor și pasiunea cu care pledează în spațiul public pentru valorile creștine. 

Săptămâna trecută au făcut același lucru în emisiunile live transmise pe paginile de Facebook ale ARN.

Săptămâna lui 9 august a fost "săptămâna mândriei" în România. ARN nu este în Parlament și nu poate, deci, critica de la podiumul Parlamentului excesele și abuzurile care se fac în spațiul public în numele drepturilor omului și al drepturilor cetățenești.

Am ales totuși să nu rămânem indiferenți. Am desemnat săptămâna lui august 9 ca "Săptămâna familiei creștine în România".

 Am condamnat faptul că manifestările și marșurile necreștine s-au ținut tocmai în săptămâna în care majoritatea vastă a creștinilor din România sărbătoresc una din marile lor sărbători creștine.

În fiecare zi colegii mei din ARN au ținut evenimente speciale live pe paginile noastre de Facebook pentru a prezenta alternativa autentică - singura alternativă, de fapt - la asalturile seculariste împotriva familiei.

Mulțumesc tuturor colegilor din ARN care s-au implicat în desfășurarea acestor evenimente. Mulțumim și colegilor din grupul de media sociala care s-au ocupat de aspectele logistice.

Fețele lor nu se vad. Ale noastre se văd. Dar munca și eforturile noastre sunt comune și contribuie în aceeași măsură la promovarea mesajului valoric creștin în spațiul public.

Aprecieri deosebite facem la adresa doamnelor din ARN. Timp de două seri, doamnele au prezentat în limba română principiile biblice privind sexualitatea umană pe baza unei cărți publicate în engleză de creștinii americani la începutul acestui ai.

[La acest link puteți accesa versiunea engleză a cărții: Biblical Principles for Human Sexuality.]

Iar miercuri seară doamnele au avut o discuție cu o familie cu mulți copii care a fost hărțuită mult timp de către autorități: familia Comăneci din Pitești. Ne exprimăm solidaritatea cu familia Comăneci. Apreciem familiile cu mulți copii din România.

Familia naturală, desemnată și izvorâtă din inspirația lui Dumnezeu, a fost fundamentul lumii de la întemeierea ei și va fi fundamentul viitorului pe vecie. Familia alternativă, pe nedrept numită așa, artificial creată de tribunale și politicieni în numele "drepturilor omului" și al principiului "egalității" este un fake, o nulitate fără rost și fără nici o utilitate socială.

Aceste doamne sunt o inspirație si pentru fetele lor, băieții lor și, trebuie să o spunem, și pentru soții lor și toți bărbații României.

 Ele luptă pentru valori și familiile lor așa cum ar trebui să facă fiecare bărbat creștin.

Creștinismul este pentru vremuri grele. Parafrazez aici cuvintele preotului Mihai Valică din Vatra Dornei. Relevanța creștinismului nu este pentru vremurile când societatea seculară agreează cu noi.

E relevant în mod special pentru vremurile în care secularismul devine debusolat, debusolează oamenii din punct de vedere moral și valoric, și ni se opune cu agresivitate.

În zilele în care trăim sunt patru aspecte fundamentale în care secularismul ni se împotrivește furibund: (1) viața, pe care noi o prețuim de la concepție la moartea naturală; (2) familia și căsătoria naturală; (3) sexualitatea, pe care noi o promovăm ca fiind cea dată nouă prin revelație și scrierile apostolilor și părinților Bisericii; și (4) misionarea spațiului public în valori creștine.

Săptămâna trecută, femeile din ARN au făcut exact acest lucru: au alfabetizat societatea românească în adevărurile creștine și pozițiile universal valabile ale creștinismului privind viața, rostul sexualității și familia. Felicitări lor!


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.