.st0{fill:#FFFFFF;}

ARN solicită PE un tratament cu egală masură 

Articole | 14/09/2022

Partidul Alianța Renașterea Națională solicită Parlamentului European ca acest moment să fie tratat cu măsura fixă a seriozității și solidarității de care avem cu toții nevoie.

ARN trage un semnal de alarmă vizavi de dezbaterile care au loc, unde se desfășoară Consiliul extraordinar al energiei.

Se impune ca această situație să fie tratată pragmatic, de la producție, transport la achiziție, până la prețul final din factură.

Situația este una deosebită de data aceasta, atât în România cât și în restul țărilor din Uniunea Europeană.

Iată că sunt suficiente exemple când deciziile luate pe genunchi ne-au prins, mai devreme sau mai târziu, pe toți, pe picior greșit.

În data de 15 septembrie vor avea loc dezbaterile din Parlamentul European ce privesc eficiența energetică.

ARN are câteva inițiative economice aplicabile de către guvernele statelor membre.

În primul rând, reducerea TVA la zero la mai multe alimente și produse de bază, aspect posibil, de altfel, încă din aprilie, de când au intrat în vigoare modificările la cadrul de aplicare al TVA la nivelul Uniunii Europene, ce permite atingerea acestui obiectiv.

Nu pot să nu dau exemplul Poloniei care, la o inflație de 8%, nu cât are România în prezent – 15,3%, și-a activat „scutul anti-inflație”, renunțând la TVA pentru carne, pește, produse de panificație etc.

Mai mult decât atât, polonezii au rezolvat chiar și problema caselor de marcat care să poată aplica selectiv această reducere, cu raportare directă la administrațiile financiare.

Ne întrebăm de ce unii pot și în România aproape totul este imposibil?

Al doilea lucru pe care ARN îl cere este ca ministrul român al Energiei să ceară Consiliului Europei plafonarea prețului pentru gaz atât de necesar României și românilor.

Al treilea lucru pe care îl solicităm este că europarlamentarii români și miniștri de resort au întreaga responsabilitate să negocieze la Bruxelles interesele României și Paralamentul European trebuie să decidă cu egală măsură între statele Uniunii Europene.

Partidul Alianța Renașterea Națională solicită Parlamentului European ca acest moment să fie tratat cu măsură fixă, așa cum spuneam, a seriozității și solidarității de care avem cu toții nevoie.

Sper ca Guvernul României și europarlamentarii români să reprezințe țara noastră într-un moment atât de delicat pentru noi toți europenii.

Autor:Nelu Balaș

Nelu scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.