09/08/2022

Răspunsul, cred corect, este că occidentalii discriminează la adresa est-europenilor fără ca România să riposteze. Ne-am obișnuit să tăcem chitic și să ne mulțumim cu ceea ce primim din Occident. Cu ceea ce ni se dă, de fapt. Nu cu ceea ce am putea obține prin negocieri ferme ori folosirea contextelor geopolitice în avantajul nostru. Tocmai asta este treaba clasei politice și, mai ales, a Președintelui țării: plasarea României într-o poziție de avantaj în contextul regional, european și mondial prin negocieri. Dacă nu ceri, nu primești. Și nu poți cere dacă nu ști ce să ceri. Și nu știi ce să ceri dacă nu te pricepi.

08/08/2022

Criza demografică a României devine tot mai acută. Recensământul populației din anul acesta arată că în România locuiesc cu puțin peste 19 milioane de oameni, iar în diaspora 4 milioane. [Link: https://revista22.ro/…/seful-ins-populatia-stabila-a…]

07/08/2022

Dragi tineri creștini: implicați-vă în viața politică!
Pentru creștini, implicarea în politică este o exprimare a dragostei față de aproapele.
Nimeni nu se naște politician și nici cu „stofa” de politician.
Slujirea aproapelui se învață. În primul rând din Sfintele Scripturi, apoi din aspectele practice ale vieții.
Unora le ia mai mult timp să devină „politicieni”, altora mai puțin.
În acest sens, generația mea are obligația să vă învețe, să vă călăuzească și să vă încurajeze să deveniți lideri. Iar obligația voastră este să dați curs invitației.

24/06/2022

Francezii au îmbrățișat o identitate laică. Formați de mai multe generații să gândească laic și să respingă identitatea creștină, francezii au devenit mândri de laicismul lor. Din nefericire, laicismul francez face și victime. Prima lui victima este toleranța.

24/06/2022

Cel mai recent episod al serialului de proastă calitate „Vrem educație sexuală în școli” s-a încheiat marți, prin re-adoptarea de Parlament a unei legi din 2020, aprig contestată de președintele Iohannis și de ONG-urile Soros, autoare ale scenariului pentru serialul sus-numit.

24/06/2022

Ia, este un articol vestimentar românesc, care ne definește printre altele identitatea noastră culturală, făcând parte chiar din patrimoniul național românesc.