.st0{fill:#FFFFFF;}

Ascensiunea literaturii anti-procreare 

Articole | 25/05/2021

Observ o ascensiune fără precedent și tot mai pronunțată a literaturii anti-copii și anti-procreare în lumea occidentală. Ultimul material de acest gen mi-a atras atenția ieri, când a fost publicat în New Yorker, sub numele de A letter to my future child / O scrisoare către viitorul meu copil. 

Este, de fapt, un denunț al procreării, o lecție dată unui copil încă nezămislit în care autoarea, probabil viitoarea lui mamă, îi spune de ce nu vrea să-l aducă pe lume: se încălzește clima ("we're living in a time of melting permafrost / trăim în zile când tundra se topește").

În final, zicea ea, "I'm sorry, but I have decided not to conceive you / Îmi pare rău, dar am decis să nu-ți dau viață".

Oare cât timp va mai putea dăinui o societate a cărei generație tinere gândește așa?

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.