.st0{fill:#FFFFFF;}

Aveți grijă de transportatori, ei sunt cei care duc greul economiei 

Articole | 10/01/2024

Transportul, bată-l vina!
Am fost a treia flotă de camioane grele din Europa! Dacă excelăm cu ceva în economia europeană, cu siguranță în transporturile rutiere suntem puternici!

România avea la un moment dat a treia flotă rutieră de camioane grele din Europa după Polonia si Lituania. Transportatorii români sunt cei mai afectați datorită faptului că: o dată nu suntem în Schengen (stau la cozi kilometrice și nu mai au program de condus), apoi rețeaua de autostrăzi din România este pe penultimul loc în Europa. În plus aceste bucățele de autostradă au fost făcute fără nici o logică, după cum spuneam într-un alt editorial, de multe ori te trezești la marginea câmpului sau marginea pădurilor sau pe malul râurilor pe câte o banda gâtuită de aglomerația traficului, de aceea rutele comerciale ne-au ocolit din cauza vitezei medii de deplasare aceasta fiind la coada clasamentului european tocmai din lipsa drumurilor.

Dau un exemplu, am venit acum câteva zile din București și din Pitești până la Sibiu au fost patru accidente în decurs de aproximativ o oră, acestea au făcut ca timpul de condus sa crească semnificativ dând peste cap programul de condus al șoferilor.

Transportatorii sunt cei care au ținut economia românească la nivel de plutire chiar cu o creștere semnificativă în ultimi ani, dar ei sunt cei mai greu încercați prin provocările pe care le întâlnesc la tot pasul: stat la cozi în vămi, trafic foarte aglomerat din cauza lipsei cursive de autobenzi, asigurări din ce in ce mai mari, concurența cu transportatorii din alte țări, taxe mari pe drumurile europene și controale, lipsa de ajutor și înțelegere din partea statului… transportatorii ies la „plimbare” pe cele câteva centuri ale orașelor pentru a-și spune ofurile , sperăm ca guvernanții măcar să-i asculte și să înțeleagă că transportatorii români sunt o forță economică atât în România cât și în Europa, ei contribuie semnificativ la PIB-ul României!

Aveți grijă de transportatori, ei sunt cei care duc greul economiei!

Ec. Gheorghe Viorel Noane – președinte executiv ARN
Autor: Gheorge Noane, Președinte Executiv, Alianța Renașterea Națională


Manole Mihail a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.