.st0{fill:#FFFFFF;}

Avocat creștin într-un tribunal păgân 

Articole | 26/01/2022

Christian lawyer in a pagan court: acesta a fost titlul discuției unui avocat creștin la o strângere a avocaților creștini pe zoom ieri. Titlul mi-a atras atenția și m-a făcut să stau concentrat până la capăt. Esența subiectului a fost similară cu cea discutată în comentariul de ieri: integritate, moralitate și perseverență creștină într-o lume păgână.

Avocatul care a dus tema în discuție este evreu convertit la creștinism. A fost profund impactat cu 20 de ani în urmă urmărind în Sfintele Scripturi cum cele 400 de profeții făcute despre Mesia s-au împlinit în viața Mântuitorului Iisus. Mintea lui rațională de avocat a înțeles mesajul profețiilor și că nu coincidență a făcut ca ele să se împlinească în viața Omului Hristos.

Convertirea la creștinism i-a schimbat și perspectiva privind practica avocățească. Întreba, retoric, ce calități ar trebui să aibă un avocat creștin într-o lume avocățească tot mai marcată de lăcomie și căutare după câștig bănesc. Recomanda tuturor integritate.

Explica faptul că avocaților creștini nu le este permis să se implice în anumite categorii de cazuri. În primul rând, citind din Scriptură, atenționa avocații creștini că nu pot lua acțiuni de divorț. Distrugerea familiei în tribunal este contrară voinței lui Dumnezeu, iar unui avocat creștin nu i se permite complicitatea în astfel de acțiuni.

În al doilea rând, opina că avocaților creștini nu le este permis să pledeze cazuri care contravin valorilor creștine: imoralitate sexuală, avortul. Nu li se îngăduie să pledeze cauzele minorităților sexuale în detrimentul drepturilor creștinilor.

În al treilea rând, unui avocat creștin nu i se permite să reprezinte un creștin împotriva altui creștin. Disputele între creștini se cer rezolvate în conformitate cu învățăturile Mântuitorului din Luca, spunea el. Doar dacă așa nu se ajunge la o înțelegere, acțiunile legale în tribunalele seculare sunt permise.

Concluzia pe care mi-am asumat-o din discursul avocatului este că „acum rămân acestea trei: integritatea, integritatea și integritatea”. Recomand această învățătură fiecărui creștin, fie avocat sau nu.

Abonează-te acum la canalul nostru de YouTube:

https://www.youtube.com/c/AliantaRenastereaNationala/?sub_confirmation=1

#AliantaRenastereaNationala #Romania #EducatieSexuala

Implică-te acum alături de Alianța Renașterea Națională:


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.