.st0{fill:#FFFFFF;}

Bucătăria românească locul 4 mondial 

Articole, Voluntari | 16/06/2022

România s-a clasat la nivel mondial pe locul 4 în ceea ce privește cele mai apreciate mâncăruri românești.
E o mândrie să fii român cu așa o tradiție culinară renumită!
Locul patru în lume reprezintă o victorie meritată chiar dacă ai adversari ca Grecia, Italia, Spania .
Internauți au realizat topul celor mai bune bucătarii din lume, unde România a obținut scorul de 4,57. Participantii au avut de ales dintre 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare specifice țării noastre.
Clasamentul a fost realizat de siteul tasteatlas, care reprezintă un fel de motor internațional de căutare a celor mai bune feluri de mâncare tradiționale, preparate cu ingrediente locale, precum și localurile unde pot fi savurate aceste preparate autentice.

Într-un cuvânt ni se apreciază și savoarea și calitatea ingredientelor locale naturale, precum și cultura stramoseasca păstrată în felurile de mâncare tradiționale românești, îmbinate cu patriotismul și talentul bucătarilor ce au în meniu bucate autentice românești.
Dacă vă întrebați care sunt felurile de mâncare clasate ca fiind cele mai savuroase și preparate după rețete strict moștenite din bătrâni, vi le prezentăm în ordinea ierarhiei de pe site :


Desigur că unii dintre dumneavoastră veți obiecta că unele mâncăruri nu sunt românești ci împrumutate în urma îndelungilor conviețuiri cu diverse stăpâniri.
Să luam de exemplu doar sarmalele. Veți spune: sunt turcești! Desigur, așa este, însă țăranca româncă a știut să iși îmbine produsele gospodăriei ei adică varza murată, slănina afumată, carne de porc (turcii nu mănâncă porc). Turcii și grecii nu au varză murată, și nici slănină afumată. Așadar sarmalele românești sunt românești și suntem mândri că se servesc la cea mai importantă sărbătoare din an Nașterea Domnului, alături de o alta mâncare tradițională românească, îmbunătățită cu specific tradițional românesc, mai ales in Moldova unde pentru a păstra fraged aluatul și proaspăt mai mult timp, în aluatul de cozonac se pune și smântănă.


Mititeii, Pasca, Drobul ,Ciorba de pui și cea de fasole, sunt tipic românești, și spre convingere verificați că toate popoarele balcanice, inclusiv turcii, cultivă fasole și cresc păsări.
Este admirabilă capacitatea românilor de a fi originali culinar, când ai fost stăpânit 400 de ani de un popor ale cărui obiceiuri de curte se desfășurau și la curțile domnitorilor români dimpreună cu tabieturile alimentare și rețetarul adecvat.

Autor:Cătălina Nicolin


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.