.st0{fill:#FFFFFF;}

Statul insistă. Noi rezistăm. Cadrele medicale din România se opun vaccinării obligatorii 

Articole | 16/07/2021

Este mai mult decât sinistru și totalitar pentru un stat care se autodefinește ca fiind unul de drept și democratic să constrângă oamenii să acționeze împotriva convingerilor lor, a conștiinței lor și fără consimțământul lor.

Este și mai alarmant când statul și lacheii lui folosesc pârghii dintre cele mai josnice și mârșave pentru a-și atinge scopul.

Astfel de constrângeri se aplică celor care săvârșesc fărădelegea, nu unei clase de cetățeni de elită, educați, morali și bine informați.

Postarea mea de ieri a stârnit discuții. O persoană din România care muncește în domeniul sănătății mi-a comunicat, nu cu puțină durere în suflet:

"mulțumim pentru susținerea cadrelor medicale în lupta împotriva vaccinării! Ne presează tot mai mult și vin tot felul de circulare. Vom fi obligați, dacă nu ne vaccinăm, să ne facem teste rapide din 3 în 3 zile și PCR săptămânal. Spitalul nu suportă cheltuielile ..."

Românii ar trebui să fie consternați peste măsură, să descindă în stradă și să-și protejeze cadrele medicale.

Ele constituie resursele umane de cel mai mare preț al României în aceste zile de strâmtorare. Ele merită solidaritatea noastră.

În deceniile în care am practicat avocatura am reprezentat multe asistente medicale, farmaciste și alte profesii aferente sănătății publice în litigii împotriva spitalelor și a statului.

Pot spune fără nicio reținere că asistentele medicale au fost cele mai credibile și integre persoane pe care le-am reprezentat.

Sunt stricte cu ele însele și stricte când e vorba de regulile profesiei lor. Viețile oamenilor depind de integritatea lor și a conștiinței lor.

Nu își permit nicio deviere de la regulile esențiale ale profesiei lor. De-a lungul anilor le-am întrebat pe clientele mele ce le determină să aibă un nivel moral atât de integru și elevat.

Îmi amintesc cu multă claritate afirmația unei asistente de culoare:

"Este o chestiune de conștiință"
"it's a matter of conscience".

Am învățat lecții importante de la cadrele medicale pe care le-am reprezentat.

Loialitatea lor față de profesia aleasă, față de persoanele pe care le îngrijesc și, mai ales, față de conștiința lor, este o caracteristică puțin întâlnită în alte profesii.

Nu este, deci, un lucru trivial când statul caută să încalce conștiința cadrelor medicale, și mai ales prin constrângeri neconstituționale? 

Când statul face asta, trece linia în zona interzisă a practicilor naziste și comuniste.

Înainte de a exista statul a existat conștiința. Statul este un exemplu foarte rău pentru cetățenii integri ai țării pentru care conștiința și convingerile personale sunt inviolabile.

Intruziunea statului în conștiința oamenilor este o tragedie greu de comunicat în cuvinte.

Statele europene își justifică acțiunea coercitivă cu sprijinul și prin intermediul presei neomarxiste.

Pretind că motivele lor sunt atât de bine întemeiate și în interesul general, încât răsturnarea conștiinței este justificată pentru a atinge interesul general.

Este vaccinarea obligatorie impusă de statul presupus democrat al României diferită de sterilizarea forțată a femeilor de China comunistă?


Ori a femeilor musulmane din China, făcută în zilele noastre și sub ochii noștri?


Ori sterilizarea femeilor încă de către regimul autoritar a Președintelui Fujimoro în anii 90?


Vaccinarea obligatorie nu este diferită de aceste practici odioase.

Ele mi se par echivalente și la fel de culpabile din punct de vedere moral.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.