.st0{fill:#FFFFFF;}

Când biserica promovează întunericul: cazul tragic al bisericii din Suedia 

Articole | 24/05/2021

Ce poate fi mai șocant pentru un creștin decât să realizeze cu amărăciune că în unele părți ale Europei biserica devine un proiectil al revoluției sexuale, așa cum a devenit Biserica Luterană din Suedia? Cuvintele desigur trebuie alese cu grijă pentru a exprima simțămintele de durere pe care creștinii autentici le simt aflând astfel de știri. Dar totuși, consternarea și dezaprobarea trebuie exprimate.

Săptămâna trecută Biserica din Suedia, care constituie cel mai larg grup luteran din Europa, a anunțat că se autodefinește ca fiind "a trans church / o biserică trans". Declarația a fost lansată cu prilejul Zilei internaționale împotriva transfobiei, mai 17.  Semnatarii declarației, în număr surprinzător de mare, atacă persoanele tradiționale și toate grupurile, inclusiv feministe, care se opun transgenderismului. Vocile împotrivitoare, afirmă declarația, "contribuie la normalizarea urii transfobe / this contributes to the normalization of trans hate". 

Biserica din Suedia a luat-o de mult pe o cărare greșita, nu doar nebiblica, ci anti-creștină, anti-biblică, eretică. Confuzia liderilor Bisericii din Suedia este letală pentru suflet, enoriași, pentru generația tânără și, în mod special pentru victimele revoluției sexuale pe care pretinde să le ajute prin lansarea acestei declarații.

Biblia este clară privind sexualitatea, afirmând din nou și din nou că sexualitatea nenaturală duce la moarte. Rolul Bisericii este să ne atenționeze pe fiecare dintre noi privind păcătoșenia personală, nu să ne facă să ne simțim confortabili în păcătoșenia noastră.

Erorile Bisericii din Suedia sunt multe și de lungă durată. Declarația din 17 mai e ultima expresie a unei biserici moarte, debusolate moral, și putrede. În 2019, vă amintiți, Biserica din Suedia a declarat-o pe Greta Thunberg, activista pentru protejarea climei, "a successor to Jesus Christ / o succesoare a lui Iisus Hristos".

Consecințele decadenței Bisericii din Suedia le vor vedea unii dintre noi cu ochii noștri. Suedia va descinde și mai mult în întuneric moral, declinul demografic se va accentua, iar Suedia va atinge, în 2050, conform demografilor, punctul ireversibil înspre islamizarea inevitabilă.

Suedia, însă, nu este singurul exemplu care ne dă lacrimi în ochi. Biserica din Scoția nu este departe de rătăcirea celei din Suedia. Tot recent, Biserica de Rit Scoțian a anunțat că intenționează să-și revizuiască liturghia și documentele oficiale bisericești pentru a elimina din ele cuvintele "soț" și "soție". 

Irlanda plătește și ea pentru păcatele ei. Scandalurile sexuale de acolo, săvârșite în interiorul cercurilor bisericești, abuzarea minorilor de către preoți, abuzurile din mănăstiri, și alte manifestări imorale, petrecute vreme de secole și necorectate, au dus la colapsul, chiar în zilele în care trăim, a catolicismului din Irlanda.

O carte tocmai a fost publicată pe acest subiect. Cei mai buni catolici din lume, cum erau cunoscuți irlandezii, au încetat să mai dea Irlandei identitatea ei. Vă recomand: Derek Scally The Best Catholics in the World: The Irish, the Church, and the End of a Special Relationship.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.