.st0{fill:#FFFFFF;}

Când creștinii își vând sufletul și convingerile: cazul Robertei Metsola 

Articole | 21/02/2022

Luna trecută doamna Metsola a fost aleasă în funcția de Președinte al Parlamentului European în urma decesului Președintelui anterior, dl David Sassoli.

Metsola este din Malta, ultima țară din Europa care nu a legalizat avortul. Catolică, Matsola a votat în permanență împotriva avortului în Parlamentul European, dar și în favoarea minorităților sexuale. Se consideră pro-viață în virtutea convingerilor ei creștine.

Metsola face parte din grupul PPE, dar avea nevoie de sprijinul socialiștilor pentru a fi aleasă.

Fiind întrebată despre pozițiile ei privind avortul, Metsola a dat garanții colegilor ei din PE, din toate grupurile parlamentare, că va "menține linia partidului".

Pentru ea, avortul e inacceptabil din perspectiva creștina, dar acceptabil din perspectiva majorității europarlamentarilor.

Ca atare, va apăra avortul și dreptul la avort în ciuda convingerilor ei creștine conform cărora avortul e pruncucidere.

În iunie 2021 PE a votat Raportul Matic despre care am scris foarte mult și ținut discuții pe pagina mea de Facebook.

Raportul Matic a fost adoptat cu un vot de 378 la 255. Printre altele a definit avortul ca o formă esențială de îngrijire a sănătății, iar refuzul de a presta servicii de avort din motive de conștiință a fost desemnat "a denial of health care / refuz de îngrijire medicală”.

Frustrarea pe care o simțiți voi citind aceste rânduri o simt și eu: creștinii au devenit o pârghie fundamentală pentru instituirea non-valorilor și distrugerea valorilor creștine.

Politicienii creștini au fost de mult timp indispensabili pentru instituirea avortului și căsătoriilor unisex.

Tot încerc să pricep din 2005 încoace cum un parlamentar care se numește creștin poate vota și promova prin votul lui / ei practici contrare Bibliei.

Dilema aceasta este o frustrare exprimată și de interlocutorul meu de discuție de sâmbătă seara, dl Antoine Renard, fost Președinte al Federației Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa.

Într-o discuție recentă cu un fost parlamentar român persoana respectivă își exprima aceeași frustrare privind parlamentarii creștini din Parlament la ora actuală.

Dragi creștini: luați în serios funcțiile în înaltele dregătorii în care v-a pus Dumnezeu. Iar noi, cei din afară, avem o responsabilitate similară: să nu facilităm punerea în marile dregătorii a celor care promovează păcatele sociale condamnate de Sfintele Scripturi.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.