.st0{fill:#FFFFFF;}

Când UE nu ne mai vrea 

Articole | 21/04/2022

Când UE nu ne mai vrea

Tocmai am citit decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene din 16 februarie privind cazul intentat de Ungaria și Polonia împotriva UE.  Cele două țări au pierdut.

Vă amintiți probabil că Parlamentul European și Consiliul European au condiționat alocarea de fonduri de reconstrucție post-Covid statelor membre de respectarea "statului de drept și a valorilor europene" de către țările recipiente.

Printre altele, UE și Consiliul au înfierat Ungaria și Polonia pentru că nu respectă "drepturile minorităților sexuale" și nu liberalizează regimul avortului. Condiționarea a fost făcută printr-un regulament adoptat pe 16 decembrie 2020.

Ungaria și Polonia au dat UE în judecată argumentând că această condiționare contravine Tratatului de la Lisabona. Din nefericire, Curtea a respins pozițiile lor.

Implicațiile acestei decizii sunt imense și e bine să le cunoaștem, pe lângă faptul că sumele care sunt în joc sunt și ele imense: cele două țări au pierdut 45 de miliarde de dolari în asistență.

O problemă majoră privind decizia Curții este ambiguitatea ei și faptul că e fondată pe argumente scoase din burtă, vagi, ți deloc definite.

Curtea opinează că cele două țări paria nu împărtășesc ori nu implementează "the common values on which the European Union is founded …/ valorile comune pe care e fondată Uniunea Europeană …" Curtea, de asemenea, a decis că mecanismele financiare ale UE pot fi folosite pentru a constrânge țările membre să implementeze valorile europene.

În cuvintele Curții, "o țară membră nu poate pretinde că împărtășește valorile europene în momentul accesiunii la Uniunea European, iar apoi să le respingă …" În consecință, Curtea a decis că "un sistem orizontal de condiționare" este compatibil cu Tratatul de la Lisabona.

Această terminologie înseamnă exact ce intuiți: se legitimează dictatura prin birocrație în direcție piramidală.

Toți creștinii Europei, cât și cetățenii care prețuiesc suveranitatea națională, trebuie să cunoască această decizie și să fie îngrijorați.

Toți suntem pe aceeași pagina când e vorba de democrație și stat de drept, integritatea instituțiilor, absența și combaterea corupției și alte aspecte similare, dar categoric nu suntem pe aceeași pagină când e vorba de alte "valori europene" care nu sunt enumerate în documentele UE, dar care pot fi ușor de dibuit: avortul copiilor nenăscuți, subminarea suveranității naționale, refuzul acordării dreptului la viață la copiii nenăscuți, sexualizarea societății, instaurarea revoluției sexuale, marginalizarea valorilor tradiționale și creștine, înăbușirea libertății religioase și de conștiință, și alte subiecte de interes primordial pentru comunitățile creștine.

În opinia mea, decizia Curții este extremă, aberantă, incompatibilă cu Tratatul de la Lisabona, abuzivă, greșită și deschide ușa spre distrugerea, în numele "valorilor europene", a valorilor creștine și tradiționale pe care a fost fondată civilizația europeană.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact

.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.