.st0{fill:#FFFFFF;}

Cât de bine trăim noi în comparație cu „lumea de afară”? 

Articole | 03/02/2022

Eurostat a publicat ultimele date privind salariul minim pe economie în țările membre ale UE. Raportul poate fi citit aici.

Românii sunt codași, dar în fața Letoniei și Bulgariei. În euro, salariul minim pe economie în România este 515 de euro, 500 în Letonia, și 332 în Bulgaria.

 Discrepanța între cel mai mic salariu minim (Bulgaria) și cel mai ridicat (Luxemburg) este de 7 ori. Dar când e vorba de puterea de cumpărare, discrepanța scade vertiginos, fiind de doar 3 ori. Cu alte cuvinte, cu cei 515 de euro lunar, românii cumpără cu puțin peste 50% din cât pot cumpăra cei din Luxemburg tot într-o lună.

Salariile crescute din oficiu ori din burtă, cum a făcut PSD, duc la inflație. Cel mai recomandat este ca salariile să crească urmare a creșterii economice. Și aici e marea durere: la cârma țării ne-au condus și ne conduc politicieni care se pricep la economie ca și pisica la calendar.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.