.st0{fill:#FFFFFF;}

Cât de sinceri sunt creștinii când invocă convingerile religioase împotriva vaccinării? 

Articole | 10/11/2021

M-am gândi la acest subiect în ultimele două zile muncind la un caz împotriva  Southwest Airlines din Dallas. 

Clientul meu este căpitan de aeronavă, creștin, pe care l-am reprezentat și în anii trecuți când firma a încercat să-l îndoctrineze în "toleranță" fată de păcatele sociale la modă în zilele noastre.

Southwest este cea mai agresivă companie cunoscută mie privind vaccinarea. Toți angajații sunt forțați să se vaccineze, cu excepția celor care invoca sincer convingeri religioase ori motive medicale.

Din fericire, sâmbătă, tribunalele au blocat politica obligativității vaccinării și, pe moment cel puțin, angajații Southwest sunt mai puțin stresați.

Citind documentele interne ale companiei, însă, m-am îngrijorat profund detectând nu mai puțin de 16 întrebări și subiecte pe care firma le impune angajaților pentru a determina dacă sau nu vor fi exceptați de la vaccinarea obligatorie.

Întrebările sunt invazive, fără limită în timp, și suprimă autonomia angajatului. Angajatul trebuie să confirme, printre altele, ce religie are, de cât timp aparține acelei confesiuni, numele, adresa și telefonul pastorului sau al preotului, dacă angajatul a fost vaccinat în trecut împotriva altor viruși, dacă folosește alcool, și o explicație teologică a refuzului vaccinării.

Ca și când firma s-ar fi transformat, peste noapte, în teolog-șef, atotcunoscător a Sfintelor Scripturi și autoritatea supremă privind sinceritatea persoanelor care solicită exceptarea.

Totuși, acest exercițiu mintal m-a dus la convingerea că există printre noi creștini care folosesc libertatea religioasă și invocă principiile Sfintelor Scripturi ca pretext, nu convingere morală, împotriva vaccinării.

Vaccinarea obligatorie este, fără îndoială, o atrocitate neconstituțională pe care politicienii și tribunalele ne-o impun. Dar, pentru a avea conștiința curată, este bine să ne întrebăm dacă nu cumva invocăm principiile creștine și libertatea religioasă ca pretext împotriva vaccinării.

Dacă nu cumva în trecut am ignorat principiile religioase când am acceptat alte practici sociale ori folosit produse rezultate din experimente ilicite, inclusiv pe fetusul nenăscut.

Cu alte cuvinte, dacă nu cumva aplicăm principiile conștiinței și convingerilor religioase în mod inconsistent, selectiv, și din conveniență? Dacă răspunsul la această întrebare este afirmativ, cred că este important să ne evaluam la nivel personal.

Daca abuzăm de libertatea religioasă și ne-o invocăm în mod selectiv, tindem să ne tăiem craca de sub picioare.

Unii dintre noi refuzăm vaccinul crezând că este o conspirație a statului polițienesc. Dar asta nu are nimic de a face cu convingerile religioase.

Dar, dacă respingem vaccinul pentru că este rezultatul testelor pe ființa umană nenăscută, argumentul nostru este valabil. Dar și acest argument trebuie aplicat în mod consistent. O mulțime de medicamente pe care le folosim zilnic sunt rezultatul experimentelor pe fetusul avortat (tylenol, advil, benadryl, tums, sudafed etc).

Și totuși, luăm aceste medicamente pentru a ne proteja împotriva gripei. De asemenea, folosim produse fabricate de firme care contribuie financiar la cauze imorale: clinici de avort, promovarea imoralității sexuale în detrimentul drepturilor creștinilor.

Ne confruntăm într-adevăr cu o dilemă. Din care cauza e bine să ne revizuim pozițiile morale ca și creștini și să încercăm în mod conștient să fim consistenți, nu inconștienți.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.