.st0{fill:#FFFFFF;}

Ce au Jugendamt și Hindutya în comun? Confiscarea copiilor creștini de la părinți 

Articole | 15/02/2022

Puțini români nu au auzit de Jugendamt, dar puțini au auzit de Hindutya. Hindutya este, indirect am putea spune, echivalentul lui Jugendamt în India.

Hindutya pretinde să acționeze în numele interesului suprem al copilului, dar funcționează, de fapt, ca un braț neoficial al guvernului naționalist a lui Modi. Sub Jinping China a devenit o țară naționalistă, iar Modi a făcut la fel în India.

Creștinii au suferit mult sub Modi. Musulmanii la fel. Legile aspre privind convertirea de la o religie la alta au fost înăsprite și mai rău, iar prozelitismul e mai greu pedepsit azi ca în deceniile trecute.

În India, a schimba religia înseamnă de multe ori a trece de la o castă la alta ori, în cazul creștinilor, eliminarea în întregime a sistemului de castă. Alterarea sistemului de caste ar avea implicații radicale și profunde în India și asupra sistemului ei legislativ, politic și social. India ar înceta să mai fie ce a fost vreme de mii de ani.

Recent, Christian Science Monitor a publicat un articol relativ profund privind modul în care Hindutya acționează, în numele protejării copilului, pentru prevenirea convertirii copiilor hinduși la creștinism.

Spre deosebire de Germania, însă, confiscarea copiilor se face și prin acte de violență. O violență care rar vine din partea autorităților și cel mai des din partea hindușilor naționaliști care suspectează bisericile ori mănăstirile creștine de "prozelitism".

Articolul din Christian Science Monitor este intitulat :

How Hindu nationalist groups hijacked and wrecked India's child protection body  
Cum grupuri naționaliste hinduse au deturnat și distrus sistemul de protecție a copilului în India.

Pe 6 decembrie un grup de hinduși au atacat o școală creștină și au vandalizat-o în timp ce elevii își dădeau examenul final de an la matematică.

Naționaliștii au pretins că vin în ajutorul copiilor nevinovați forțați să se convertească la creștinism la școala St. Joseph's School / Școala Sfântul Iosif.

În jur de 400 – 500 de hinduși mânioși au descins asupra școlii distrugând săli de clasă, vitralii, capela.

Motivul atacului a fost că unii dintre elevi au luat "comuniunea / communion" pentru prima dată ca adolescenți după ritul catolic în noiembrie.

Prin acel act, elevii confirmau atașamentul față de creștinism și catolicism.

Investigațiile făcute de autorități după aceea au dovedit că elevii proveneau din familii creștine din străbunici și că nu avusese loc niciun act de prozelitism.

Cazul acesta, însă, spun autoarele articolului, nu este izolat. Cazuri similare și acțiuni violente implică și spitale creștine și orfelinate creștine.

O situație tragică implică femeile abuzate la domiciliu care se refugiază împreună cu copiii lor în centrele sociale creștine.

Pentru a se răzbuna, soții și tații hinduși fac plângere pe lângă autorități care apoi anchetează situațiile și centrele creștine pentru prozelitism.

Hărțuirea este continuă. Germania seculară și hedonistă trece printr-o criză demografică ce se deteriorează de la zi la zi.

Penuria de copii se intensifică. Creștinii au rămas singurul grup de ființe umane care aduc pe lume copii în număr relativ mare în comparație cu restul cetățenilor.

Copiii aceștia trebuie luați de la părinți pentru a deveni germani și pentru a perpetua secularismul hedonist german.

Motivația este diferită în India, dar teama e similară. Creștinii sunt un pericol pentru secularismul hedonist în Germania și o amenințare pentru sistemul de castă hindus.

Creștinii au fost un pericol pentru autorități dintotdeauna. Încă din momentul în care Felix, procuratorul roman din Iudea, tremura în fața lui Pavel, evreul convertit la creștinism, acum 2000 de ani.

Asta ne-a fost soarta ca și creștini: să fim o amenințare pentru mulți, dar nu cu sabia, ci cu Adevărul. Să fim deci mândri de această moștenire spirituală, intimidând vrăjmașii Adevărului cu Adevărul.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.