.st0{fill:#FFFFFF;}

Ce caută Suedia în UE? 

Articole | 09/01/2023


Influenta publicație de afaceri Bloomberg a publicat în acest weekend un articol incisiv la adresa Suediei. O acuză de rasism. 

Articolul a șocat. Nu doar că Suedia e cea mai violentă țară din Europa, dar și una dintre cele mai rasiste. Rasismul european e concentrat la vest de Viena, nu la est.

Faptul că o influentă publicație americană publică un articol negativ la adresa unei țări scandinave e foarte neobișnuit. Pentru seculariști, "modelul scandinav" este "the poster child / exemplul ultim" al pretinsului succes al secularismului. Modelul ultim de emulat. Modelul suprem al bunăstării materiale și sociale.

Până recent era foarte greu de depistat în presă articole negative privind Scandinavia, inclusiv Suedia.

Cele trei țări scandinave erau identificate ca fiind cele mai avansate din toate punctele de vedere: pace socială, omogeneitate, bunăstare materială.

Violența, antisemitismul, iar acum rasismul scandinav, erau subiecte tabu, mușamalizate și interzise. Presa suedeză publică articole scurte despre aceste păcate sociale, dar sporadic și pe ultima pagină a ziarelor.

Conform articolului din Bloomberg, "rasismul a devenit o parte a vieții cotidiene pentru minoritățile Suediei" ("racism has become part of everyday life for minorities in Sweden")

Suedia a fost mereu arogantă, la fel ca și celelalte țări occidentale. Pretinde să fie deasupra noastră a tuturor, sa aibă întotdeauna ceva de spus altora, dar nimic de învățat de la alții.

În ultimii 200 de ani nu și-a adus contribuția la apărarea civilizației europene. A învățat o lecție la Poltava, în Ucraina, unde Petru cel Mare a înfrânt armatele suedeze.

De atunci încoace, Suedia a ales neutralitatea și hedonismul în timp ce milioane de est europeni și occidentali mureau pentru păstrarea democrației și a statului de drept în Europa, în fața agresiunilor totalitare.

Oficial vorbind, Suedia nu s-a opus intrării României în spațiul Schengen. Dar atât socialiștii, cât și conservatorii au solicitat guvernului suedez să voteze împotriva aderării României și Bulgariei. Rușinos.

 România a susținut aderarea Suediei la NATO. Poate era bine să nu ne grăbim. Să fim mai rezervați, așa cum a fost Erdogan.

Credibilitatea Suediei devine tot mai îndoielnică. Suedia nu e un model pentru România ori pentru noi, românii. România nu e violentă, antisemită ori rasistă. Nici anticreștină. Suedia practică aceste non-valori.

Ceea ce impune întrebarea: ce mai caută Suedia în UE, în spațiul occidental care pretinde să adere și să promoveze "valorile europene"?

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.